Opinion: Rule the world!

Iedereen kent die games: series als Civilisation, Command & Conquer of Total War. Je moet een wereldrijk veroveren, al dan niet in een historische setting. Met Romeinse legionairs of ruimte armada's stamp je je vijanden tot stront. Of je sloopt ze door ze uit te kopen middels je immense economische krachtpatserij. Zelfs bij shooters zijn deze stijlen te herkennen. Binnen games zijn een aantal speelstijlen te onderscheiden.

De Schildpad
De schildpad wacht af. Hij richt zich eerst op zijn verdediging, waarbij hij zijn offensieve ambities uitstelt totdat hij zeker is dat zijn kerngebieden 100% veilig zijn. Grote muren van steen of staal omcirkelen zijn positie, waarbij aanvallen al snel als sneeuw voor de zon verdwijnen, terwijl ze stuklopen op de verdediging. Deze verdediging is echter niet snel op te bouwen.
Zwakke plek: De Moordenaar, de Planner.

De Expansionist
De expansionist grijpt om zich heen om zo snel mogelijk een zo groot mogelijk gebied veilig te stellen voor zijn zaak. Met een ware Blitzkrieg stormt hij door de omliggende gebieden, waarbij hij slechts stopt als hij niet door de verdediging kan komen. Op dat moment richt hij zich gewoon op een andere hoek. Zijn verdediging is dun gezaaid.
Zwakke plek: De Schildpad, de Moordenaar.

De Planner
De planner zal, zoals zijn naam al doet vermoeden, elke stap in zijn spel berekenen. Hij denkt vooruit en zal op die manier zijn grondstoffen optimaal gebruiken. Elke centimeter die zijn troepen afleggen is berekend. Deze spelers zijn erg gevaarlijk, daar zij ook rekening houden met de acties die hun tegenstanders kunnen doen. Onverwachte en onberekenbare acties zijn de bron van frustratie voor de planner.
Zwakke plek: De Expansionist, de n00b.

De Moordenaar
De moordenaar streeft ernaar zo snel mogelijk zijn tegenstanders uit te schakelen. De moordenaar zal gebruik maken van snelle, goedkope eenheden en gaat meteen op jacht naar zijn tegenstanders. Als hij die heeft gevonden zal de constante stroom eenheden deze uiteindelijk overspoelen. Zijn verdediging is klein maar geconcentreerd.
Zwakke plek: De Planner, de n00b.

De n00b
De n00b is de meest onvoorspelbare tegenstander. Deze heeft door zijn gebrek aan kennis van het spel een onverwacht voordeel. Zijn acties zijn impulsief, onberekenbaar en vooral willekeurig. De n00b heeft ook het onverklaarbare 'beginners geluk' aan zijn kant. Echter weten ze dit meestal niet om te zetten naar een solide overwinning.
Zwakke plek: De Expansionist, de Schildpad.

Herkennen jullie deze speelstijlen? In welke herken jij je, of welke vind jij het meest irritant?

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?