Opinion: Serieus genomen worden

Er zijn nogal veel wereldproblemen ontstaan door het feit dat mensen bepaalde zaken te serieus nemen. Andersom is echter ook waar: veel problemen ontstaan doordat mensen juist zaken niet serieus nemen die wel serieus zouden moeten worden genomen. Maar hoe weet je wat je nu wel en wat je nu niet serieus dient te nemen?

Zo heb je het geval van George Lucas die naarmate de jaren vorderden zijn eigen Star Wars-franchise steeds minder en minder serieus is gaan nemen. Het laatste waar hij mee bezig was voordat hij de lightsaber overgaf aan Darth Mickey was een komische cartoonserie van de characters van de oude Star Wars-trilogie. Disney kan echt alleen maar een vooruitgang betekenen voor de franchise, al blijkt misschien bij hun de Force straks ook niet sterk genoeg.

onbekend

De hele reden dat meneer Lucas zo ontzettend geliefd en gehaat is, komt door de ontzettende passie die zo veel mensen hebben voor de Star Wars-franchise. Veel van deze fans nemen zacht gezegd alles een beetje te serieus, terwijl ome George per jaar meer poep ging slingeren tegen zijn eigen creatie. Zag hij dit zelf ook zo? Waarschijnlijk niet, al is het vrij duidelijk te zien bij alle behind the scenes-beelden dat er weinig passie van meneer Lucas af straalt.

Zelf heb ik dit probleem dus niet zo met Star Wars, al denk ik dat iedereen weleens de pijn heeft ervaren van zijn eigen geliefde game- of filmreeks per vervolg verder de grond in te zien worden geboord. De vraag is dan: neem jij je geliefde IP te serieus, of waren de makers niet zo serieus bezig? De waarheid zal ongetwijfeld in het midden liggen, en iedere vreemde keuze is meestal vanwege geld, helaas. Serieus? Serieus. Althans, dat denk ik, maar misschien moet je mij dan ook weer niet al te serieus nemen, noch deze column.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?