Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Opinion: Shooterfrustraties

Geplaatst: 4 november 2011 17:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Je kent het wel. Elke shooter, hoe goed en mooi ook deze ook is, heeft bepaalde wapens of trucjes waardoor je te makkelijke kills kunt maken. Deze zijn vaak niet makkelijk te omzeilen als je aan de ontvangende kant zit en irriteren mij daarom soms dan ook mateloos, waardoor ik vaak op het randje van een ragequit zit als ik deze tegenkom. Ik ga over een aantal van deze trucjes mijn gal spuwen.

Bunny Hopping
De truc bij deze is simpel. Als iemand op je schiet, spring je. Om het nog frustrerender te maken ga je daarna gelijk liggen terwijl je je belager doorzeeft met kogels. Call of Duty heeft hier altijd een handje van gehad in de multiplayer, waarbij het al bijna een standaard techiek was. In Call of Duty 4 was het regelmatig raak en vlogen de kogels je al snel om de oren. Dit trucje werkt alleen op kort afstand, daar je veel meer moeite hebt om de bunny hopper te tracken met je schietijzer. Resultaat: bijna altijd een respawn voor je kiezen. F*cking bunnyhoppers.

Tja, het werd echt te gek af en toe.

RPG Spammen
Deze is erg simpel, maar je hebt er wel wat teamwork voor nodig. Het is redelijk simpel. Je zoekt een geschikte locatie op de map waar de vijand langs moet. Het liefst een plek met een kleine hoek in de toegang, zodat de explosie in de rug komt. Vervolgens ga je met drie tot vier man met raketwerpers klaarliggen en als iemand zijn kop laat zien, pomp je het gebied vol raketten. Gegarandeerd prijs! Het enige dat nodig is, is teamwork. En hiermee kom ik bij mijn volgende frustratie.

Zo voelt het af en toe wel...

Teams die niet samenwerken...
Iedereen kent het wel. Ben je de ene kill na de andere aan het maken, zie je dat de rest van je team het verbokt heeft. Gevolg: match verloren. Teamspelers zijn tegenwoordig zeldzaam en als je denkt dekking te krijgen van je teammates, kom je vaak van een koude kermis thuis. Veel vaker zullen ze voor je gaan staan als je net aan hebt gelegd op een tegenstander om de kill te jatten of, nog erger, om net voor je te gaan staan als je een schot lost. In beide gevallen kun je daar best boos van worden, om nog maar te zwijgen over idioten die bijvoorbeeld niet genezen of resurrecten. In Battlefield kun je als medic/assault anderen terug op de been helpen. Daar krijg je vet veel punten voor, dus doen, toch? Niet dus. Je gaat regelmatig naast een healer dood. Als hij nou gewoon even bijdraait en je hart met een paar kilovolt weer op gang brengt, maar nee hoor, hij gaat gewoon verder met schieten.
Als je een team vindt dat samenwerkt, dan kan het meestal niet meer stuk. Het gevolg is dan dat de potjes meestal erg kort zijn, daar de kans dat het andere team samenwerkt nog veel kleiner is. Elk voordeel heeft zo zijn nadeel...

Zo, dat lucht op. Nu kan ik weer rustig op zoek naar servers waar teamplay ver te zoeken is en bunny hoppende rocketspammers me het leven zuur proberen te maken. Als jij nog een truc weet die ik hier niet heb genoemd, meldt 'm dan hieronder. Geloof me, het lucht op!

Lees meer