Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Opinion: Studie, gamen en vakantie

Na weer een heel schooljaar te hebben gezwoegd, heb ik het derde jaar van mijn studie achter de rug. Nu is het bijna drie maanden zonder tentamens, deadlines en essays. Eindelijk kan ik weer in een aantal games duiken.

onbekend

Studie en gamen gaan (voor mij) niet goed samen

Als ik een game aanschaf, is het meestal een RPG met een uitgebreid verhaal en (side) missies die om veel aandacht vragen. Ik ben een stresser van nature en als de deadlines op mij afstormen, leidt dat mij meestal erg af van de game. Ik wil als ik een game koop alle aandacht die het nodig heeft geven. Dit zorgt er dan ook meestal voor, dat ik de game laat liggen tot ik al mijn opdrachten ingeleverd heb voor de periode. Als ik negen weken later na de tentamenperiode weer een game opstart, moet ik mij altijd even oriënteren waar ik ook alweer gebleven was.

onbekend

Dit pakt af en toe niet zo goed uit

Dit heeft af en toe niet zo goed voor mij en mijn arme personages uitgepakt. Zo heeft Link meerdere keren bij mij in Breath of the Wild het meteen moeten opnemen tegen een Lynel. Je wilt niet weten hoe dat is afgelopen… Of dat Skyrim voor mij besloot voor het laatst op te slaan precies op het moment dat een draak vuur wilde gaan spuwen, of die keer dat het mij midden in een aanval van een troep Falmer neerzette. Ah, de perfecte manier om je game weer op te pakken!

Nadat ik mij uit die benarde situatie heb gewrikt, is het eindelijk weer tijd om weer om door te gaan met de missie, maar wat was ik ook alweer aan het doen negen weken geleden? Ja… dat is een lastige. Laat ik eerst maar iets anders gaan doen. Dan ga ik weg en keer ik later weer terug als ik mijzelf herinner wat ik aan het doen was, voordat ik moest stoppen, omdat ik weer met mijn opleiding aan de slag moest.

onbekend

Dit geldt natuurlijk niet voor alle games

De games waar ik het tot nu toe over heb gehad, zijn natuurlijk heel erg verhaal gedreven games, maar zijn natuurlijk games waarvan ik kan zeggen dat zij mij juist hebben geholpen om door drie jaar HBO te komen. Dit zijn games waar je eigenlijk kan doen wat je wil en wanneer je maar wil. Voor mij zijn dat de games uit de Story of Seasons franchise (voorheen Harvest Moon) en Stardew Valley. Dat zijn games waar niks hoeft, maar alles kan. Wil je de Harvest Goddess bevrijden of de Community center restaureren? Prima dan doe je dat eerst. Wil je eerst je boerderij groot en succesvol maken? Ga je gang, alles is mogelijk.

Super Smash Bros. (Ultimate) is ook een ideale game om je in te storten tijdens de studie. Lekker een paar computers of vrienden in elkaar meppen is ideaal om je stresslevel te verlagen. Smash is op dit moment mijn go to game tijdens het studeren. Je hoeft niet al te veel bij na te denken, behalve over de aanvallen en de tactieken die je gebruikt.

onbekend

Nu de vakantie is begonnen

Ga ik eindelijk terugkeren naar Tamriel en weer verder met de talloze quest’s die op mij zitten te wachten. Volgende week komt ook Super Mario Maker 2 uit die ik heb gereserveerd en waarschijnlijk mijn vakantie in beslag gaat nemen. Octopath Traveler staat ook in mijn lijst voor de vakantie. Ik heb die in april tijdens de grote sale in de e-Shop aangeschaft. Dit is een sterk verhaalgerichte game en ik heb een klein begin gemaakt in Ophelia’s verhaallijn. Nu heb ik na drie maanden de tijd om de aandacht aan deze game te geven die het verdient, want op basis van wat ik er al van gespeeld heb, vind ik het een hele goede game.

Dus als jullie mij willen excuseren, ik heb een aantal games die gespeeld moeten worden, voordat de zomervakantie weer voorbij is.

onbekend

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?