Check hier alle The Triple-i Initiative content

Opinion: The one that got away

Geplaatst: 27 oktober 2015 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Hoewel ik games in elk genre speel, zijn er voor mij twee soorten games die altijd plaats mogen nemen in mijn disc-lade: RPG's en racegames. In die laatste categorie is het vanaf vorig jaar flink raak. Racegame na racegame wordt in de schappen gegooid en ik speel ze praktisch allemaal. Van simulatie tot arcade en van rally tot motoren, ik ben overal voor te porren. Toch is er één racegame die nog altijd aan mijn aandacht is ontsnapt: The Crew. Hoewel ik de game hier gewoon heb liggen en er ooit een enkel uurtje in heb gestopt, is het daar vooralsnog bij gebleven. Daar komt binnenkort wellicht verandering in, want met de uitbreiding The Crew: Wild Run lijkt de game nog interessanter te worden voor een racegameliefhebber als ondergetekende.

Series als Forza Motorsport en GRID speelde ik altijd al grijs, maar sinds de laatste jaren hebben series als F1, MotoGP, WRC en Forza Horizon zich daar ook bij aangesloten. Voeg daar games als Driveclub en Project CARS aan toe en de vrije tijd van een racer is verleden tijd. Zou dat de reden zijn dat The Crew er tussendoor is geglipt? Te weinig vrije tijd?

Naast racegames ben ik dol op games uit ieder genre waar een open wereld aan je voeten ligt. The Witcher 3: Wild Hunt en Metal Gear Solid V: The Phantom Pain zijn daar wellicht de beste recente voorbeelden van. Ook in The Crew liggen vele kilometers asfalt klaar om verkend te worden, maar de drang om deze ook daadwerkelijk te gaan berijden, is nog altijd niet boven komen drijven.

Ook ben ik persoonlijk erg gecharmeerd van games waarin je veel naar je eigen hand kunt zetten. Loot, uitgebreide skill trees en meer van dat soort ongein, daar vermaak ik me doorgaans wel mee. Ook in The Crew zijn er volop aanpasmogelijkheden, daar er een grote hoeveelheid bolides beschikbaar is, die ook nog eens allemaal naar smaak kunnen worden aangepast. Het feit dat zelfs dat me niet over de streep heeft weten te trekken, geeft wel aan dat er hier sprake is van een intrigerend mysterie.

Toch is The Crew niet het eerste geval van een game die precies op mijn wensen aansluit, maar die nooit de aandacht heeft gekregen die de game theoretisch zou verdienen. The Last of Us was ook zo'n game. Dat principe lag ook precies in mijn straatje, maar tot op de dag van vandaag heb ik die ervaring compleet moeten missen. Je zou bijna gaan denken dat onverklaarbare krachten ervoor proberen te zorgen dat bepaalde games niet in je disc-lade belanden.

Voor The Crew is er echter nog hoop. Op 17 november aanstaande verschijnt namelijk The Crew: Wild Run. Een uitbreidingspakket dat het basisprincipe van de game nog interessanter maakt voor nieuwe en bestaande spelers. Althans, op papier. Zo worden er motoren aan de game toegevoegd, kun je kiezen uit een aantal nieuwe tuningspecs en kun je losgaan in nieuwe weersomstandigheden. De belangrijkste vernieuwing lijkt echt de grafische update te zijn. Na mijn zeer korte speelsessie van een flinke tijd terug, is dat namelijk vooral blijven hangen: de game oogde niet geweldig. Zou dat dan de reden zijn dat ik de game vervolgens nooit meer heb aangeraakt? Als dat zo is, dan moet dat volgende maand helemaal goedkomen met Wild Run. Wie weet!

Hebben jullie ook van die specifieke games die aan je aandacht zijn ontglipt? Die eigenlijk perfect bij je passen, maar waaraan je je nooit hebt gewaagd? Laat het vooral even weten, ik ben benieuwd!

Lees meer