Opinion: Tot ziens 2019, hallo 2020!

Ayay kornuiten, met de kerstdagen nog in ons kielzog varen we zomaar een nieuw jaar in. We sluiten niet alleen een bewogen jaar af, maar ook een decennium. The tens zitten erop en staan dus voorgoed in onze geschiedenis en geheugen gegrift. Daar is niks meer aan te doen. Voordat we onszelf op spectaculaire wijze het nieuwe jaar in knallen wil ik nog even van de gelegenheid gebruikmaken om dit jaar af te sluiten en dat kan natuurlijk niet zonder even terug te blikken op alles wat er is gebeurd in 2019.

onbekend

Laten we eerlijk zijn, het afgelopen jaar is niet het allerbeste jaar geweest op het gebied van games. Dat wil niet zeggen dat er alleen maar bagger verschenen is, in tegendeel. Het was al moeilijk zat om een lijst van tien potentiële winnaars voor de Gameliner Awards samen te stellen, want de longlist bestond uit 25 titels die daar in meer of mindere mate recht op hadden. We moeten nog heel even afwachten welke game tot winnaar wordt uitgeroepen, dus stem nu het nog kan. Het afgelopen jaar stond in het teken van games en films die niet brachten wat er van verwacht werd. Zo sudderde het debacle rondom Fallout 76 van het jaar ervoor nog rustig na en onderging Anthem in een lichtere vorm eenzelfde lot. Tom Clancy's: Ghost Recon Breakpoint bleek slechts een schim te zijn van de vermakelijke game dat Tom Clancy's: Ghost Recon Wildlands was. We kregen een afschuwelijk ontworpen blauwe egel te zien, maar Paramount zag op tijd in dat zij dat het publiek niet aan konden doen en vormden Sonic weer om toe hoe we de snelheidsduivel kennen.

Toch is 2019 voor mij ook het jaar van onverwachte successen. Zo wist Konami met eFootball PES 2020 eindelijk weer eens een antwoord te geven op de jarenlange alleenheerschappij van EA's FIFA-franchise. Ik heb mij persoonlijk meer dan vermaakt met games als Control, A Plague Tale: Innocence en Concrete Genie, maar wat ook te denken van bijvoorbeeld Astral Chain. Stuk voor stuk games waar ik in 2018 hooguit even vluchtig over had gehoord en niet echt hoge verwachtingen van had. Ook veel grote jongens maakte de verwachtingen meer dan waar. Eindelijk hebben we weer eens een vermakelijke Star Wars adventure-game kunnen spelen. Obsidian Entertainment las Bethesda even de les over hoe je een goede RPG neerzet met The Outer Worlds. Ook werd ons lange wachten op een nieuwe Borderlands-game eindelijk beloond met Borderlands 3 dat weer ouderwets goed was en datzelfde ging op voor Kingdom Hearts III. Eerlijk is eerlijk, wij gamers kwamen goed aan ons trekken dit jaar en ik hoop alleen maar dat dit ook een voorbode is voor het jaar dat ons nu te wachten staat.

onbekend

Niet alleen op het gebied van games was het een bewogen jaar, ook binnen de redactie is er best veel beweging geweest. Zo hebben afscheid genomen van een aantal vaste namen als Peter, Devin, Kees en Joost die stuk voor stuk ontzettend veel hebben betekend voor Gameliner. Ik wil jullie dan ook allemaal bedanken voor wat jullie hebben bijgedragen en wens jullie alle succes toe met wat jullie nu doen of wat er komen gaat. Ook de drijvende kracht die nog wel onderdeel uitmaken van onze hardwerkende redactie verdienen eigenlijk meer dan de lovende woorden die ik paraat heb. Op de eerste plaats natuurlijk Alex, de voorman die zo'n beetje tot het meubilair van Gameliner gerekend kan worden en het ons mogelijk maakt om voor Gameliner bezig te zijn. Zoals dat bij een gezonde werkrelatie hoort verschillen we weleens van mening, maar dat betekent niet dat ik je niet respecteer voor alles wat je doet. Dan hebben we Rudy die jarenlang als hoofdredacteur aan het roer heeft gestaan en ons mede heeft gebracht waar wij nu staan. Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik jou heb leren kennen en wil je dan ook via deze weg daarvoor bedanken.

Waar het ene nieuwskanon het schip heeft verlaten, heeft een ander nieuwskanon zich dit jaar ontpopt tot een ontzettend belangrijke aanwinst voor het nieuwsteam. Claudia heeft in iets meer dan een jaar al meer dan duizend nieuwsberichten weggetikt. Dat is immens veel en iets waar ik heel dankbaar voor ben. Bram - die hier in de wandelgangen omgedoopt is tot Bram de Xbox-man - tikt ook veel nieuws, maar is ook achter de schermen heel druk bezig om ervoor te zorgen dat alle games goed op de website staan. Iets wat hij erg goed en secuur doet. Timo is vaak te zien bij de artikelen op de website, waar hij met enige regelmaat teksten schrijft die lekker weglezen. Naast games, is hij op het gebied van series onze man gebleken. Een potje binge-watchen om sappige artikelen online te krijgen is hem niet vreemd. Jolien is vaak terug te zien op het nieuws en natuurlijk haar nachtbraker op de vrijdag en heeft een leuke eigen stijl van schrijven. Delano heeft zijn focus tijdelijk even gelegd op zijn studie, maar naast het nieuws, zijn nachtbraker en de artikelen staat hij natuurlijk vooral bekend als mister podcast. Het gaat hem erg goed af moet ik zeggen. Anita is er het kortst bij, maar ook zeker een goede aanwinst voor ons team en ik ben blij dat ook zij aan boord is.

onbekend

Last but zeker not least bestaat ons team niet alleen uit de gezichten die jij, de lezer, dagelijks op onze site voorbij ziet komen. Ook achter de schermen wordt er veel werk verzet om de website continu te verbeteren en naar een nog hoger niveau te tillen. Zo is Philip vrijwel dagelijks bezig met het nakijken van de artikelen van de redacteurs en is hij zeer bedreven met de rode pen. Een zeer belangrijke schakel binnen het team dus. Koen helpt enorm met zijn inzicht en kennis in cijfers, analyses en onderzoeken en ook op het gebied van video content wordt zijn expertise goed ingezet. En dan tot slot nog de mannen waarmee je het beste in HTML of PHP kunt communiceren. Derk-Jan is de digitale insectenverdelger en zorgt ervoor dat vrijwel elke bug snel uit de weg geruimd wordt. Sinds kort wordt hij daarbij ondersteund door Frank die ook niet vies is van wat codetaal hier en daar. Zij zorgen ervoor dat de mensen die in beeld zijn hun werk goed kunnen doen en blijven doen en zijn daarom ontzettend belangrijk voor Gameliner. Ik wil al deze toppers stuk voor stuk bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar en waardering uitspreken voor wat zij allemaal aan werk verzetten.

Ook mag een kleine dank richting de uitgevers en pr-bureau's niet ontbreken. Zij ondersteunen ons harde werk door ons te voorzien van de informatie waarover wij berichten en de games die wij reviewen. Daarnaast zorgen zij ervoor dat wij toffe prijsvragen kunnen organiseren. Tot slot richt ik mijn woord nog tot jou, trouwe lezer, want al het werk wat door de mensen die hierboven genoemd zijn wordt gedaan komt door jou. Ik wil je dan ook bedanken voor al die nieuwsberichten en artikelen die je hebt gelezen. Zonder jou konden we dit allemaal niet doen. Zonder jou konden we dit allemaal niet doen. Bedankt daarvoor.

onbekend

Vanaf hier een fijne jaarwisseling voor jou, de crew, de uitgevers en iedereen die ik dan nog ben vergeten. 2019 was een mooi jaar, dus laten we daar 2020 nog even een schepje bovenop doen. Op een prachtig jaar vol gaming!

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?