Opinion: Trollen en getrolld worden

Het zal weinig mensen ontgaan zijn dat de E3 deze week de gamewereld weer op z'n kop heeft gezet. Uitgevers proberen elkaar de loef af te steken met groots opgezette persconferenties, adembenemende demo's en schreeuwerige presentatoren. De ene game wordt volgens de uitgevers nog mooier dan de ander. Maar welke was nou de gaafste? Welke bleef je bij? Welk nieuws deed de gamewereld het hardst schudden?

Microsoft kwam met een sloot aan Kinect games en natuurlijk Halo 4 en Tomb Raider. Voor die Kinect games loopt natuurlijk niet iedereen meteen warm, maar de hardcore titels als Halo 4 en Tomb Raider deden wel wat hoofden draaien. Zou Microsoft toch meer voor de casual markt gaan?

Electronic Arts trollt er op los door het warm houden van de MMO Star Wars: The Old Republic. De titel is als herhaaldelijk uitgesteld, maar wordt nog steeds verkondigd als dé game die je moet spelen. Laten we hopen dat het geen vaporware gaat worden. De ultieme troll actie kwam van Battlefield 3, waarbij de release datum een week voor die van Modern Warfare 3 is geplaatst. De grafische pracht die tentoongesteld werd, deed veel gamers naar adem happen; zo kan het dus ook! De gameshots van Modern Warfare 3 vielen in het niet in vergelijking met de shooter van EA, iets wat de gemiddelde gamer niet in de koude kleren zal gaan zitten.

De persco van Ubisoft was er een die je haat of omhelst. De hyperactieve presentator stuiterde over het podium, produceerde rare geluidjes en maakte flauwe grappen en hij werd afgewisseld door rustige gameproducers en -makers. De Rabbids kwamen langs, Rayman deed waar hij goed in was en Ezio liet zien dat haren verven voor mietjes is. Gearbox trollde de Brothers in Arms fans door te laten zien dat Brothers in Arms: Furious 4 een mix is tussen Team Fortress en Inglorious Basterds, iets wat totaal niet in de serie past.

Nintendo kwam met de ultieme trollface: een nieuwe console. Krachtiger dan de huidige consoles op de markt, een controller met ingebouwd beeldscherm zodat je pa voetbal kan kijken terwijl jij zit te gamen: alles zat erin. De games die ervoor uit gaan komen zijn naast de standaard Nintendo franchises echte hardcore titels: Battlefield 3, Batman: Arkham City, Metro 2033: The Last Light en The Darkness 2, om er maar een paar te noemen. Hardcore to the max naast de schattige, alle leeftijden Nintendo games. En dan heb je Microsoft met een sloot aan Kinect casual games.

onbekend

Waar Nintendo de nieuwe console presenteerde, kwam Sony met een nieuwe handheld: de PlayStation Vita. Bomvol features, klaar om het gevecht aan te gaan met de handhelds van Nintendo. Eerst zien, dan geloven.

Er werd heel wat op los getrollt door de grote uitgevers op de E3. Elkaar de loef afsteken was het devies, de grootste impact maken het doel. Iedereen is daar min of meer wel in geslaagd. Wie de winnaar is mag je hieronder in de comments droppen; die van mij is duidelijk Battlefield 3.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?