Opinion: Tweedehands verkoop is (wel) goed voor de industrie

Niet alle uitgevers en ontwikkelaars zijn blij met de verkoop van tweedehands games. Zij vinden dat ze hierdoor inkomsten mislopen en daarom hebben ze hun strategie rondom het uitbrengen van games veranderd; je koopt een game en wil je meer spelen, dan dien je voor deze (online) content te bètalen. Op deze manier worden gamers wel gedwongen om de originele versie in huis te halen. Is dit een goede zaak voor ons allemaal? Ik heb mijn twijfels....

Ik houd ervan om in echte winkels of online winkels op zoek te gaan naar pareltjes voor mijn collectie. Om mijn collectie dus steeds groter te maken, heb ik wel voldoende geld nodig natuurlijk. En dat is niet altijd heb geval. Tweedehands games zijn voor mij dan de uitkomst om toch de gewilde game in mijn bezit te hebben. Dat de hoes en bijbehorend boekje er niet meer picobello uitzien, baat mij niet. Ik heb mijn game! Daarnaast heeft de winkelier ook nog eens wat aan mij verdiend en zijn er dus twee partijen blij.

Dit is dus indirect ook goed voor de uitgevers en ontwikkelaars, want de winkeliers houden dus de financiële ruimte over om de nieuwste games in te kopen voor in de winkelrekken. En er zijn altijd gamers die wel meteen interesse hebben in een nieuw uitgekomen game, dus komen zij goed aan hun trekken. Voordeel dus voor uitgever/ontwikkelaar, winkelier en gamer!

Uitgevers moeten zich ook realiseren dat tweedehands games, met hun lagere prijs, ook een lagere drempel voor gamers betekenen om in aanraking te komen met games die zij niet kenden. Een voorbeeld. Eind vorig jaar stopte ik, onderweg naar huis, nog even bij mijn plaatselijke gamesboer. Ik kwam daar in de schappen een tweedehands exemplaar van Tales of Symphonia tegen voor de GameCube. En dat voor 9 euro. Meenemen dus gelijk. Dat deze game ongelooflijk goed was, had ik al eerder gelezen, maar om het zelf te ervaren. FANTASTISCH!!!
Bijna gelijktijdig, of iets daarvoor, verscheen het tweede Tales of Symphonia: Dawn of the New World voor de Wii. Ik wil deze game nu ook gaan spelen, om het verhaal verder te gaan volgen. En voor een nieuwe versie, wil ik best wel wat knaken opzij zetten. Opnieuw voordeel dus voor uitgever/ontwikkelaar, winkelier en gamer.

We zijn allemaal onderdeel van een industrie, waar we ontzettend veel van houden, en die we gezamenlijk in stand houden. De ontwikkelaar, uitgever, winkelier en gamer hebben elkaar dus nodig. Dat tijden en dus ook behoeften veranderen, is iets waar we allemaal rekening mee dienen te houden. Als gamers de behoefte hebben om voor een lagere prijs games te willen kopen en winkeliers hen een groot tweedehands aanbod aanbieden, dan dient de ontwikkelaar en uitgever dit ook te respecteren. Door deze situatie kunnen nieuwe gamers met hun games in aanraking komen en als de kwaliteit goed is, willen ze zeker wel bètalen voor nieuwe toekomstige releases. Een win-win situatie voor iedereen. Wat vindt jij hiervan? Laat het hieronder weten...

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?