Opinion: Uit de WK-roes en aan het gamen

Geplaatst: 15 juli 2014 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De meeste gamers zullen nu wel uit hun WK-roes zijn, het is over voor Nederland. De finale is helaas niet gehaald. Gelukkig heeft ons geliefde elftal zich hard gemaakt voor de troostfinale. We hebben gevochten en gestreden en zijn als derde van de wereld geëindigd. Een prestatie om trots op te zijn. Of we nu wel of niet uit onze WK-roes zijn, na de finale is het WK dan echt voorbij. En dan gaan we weer over tot de orde van de dag. Een mooi moment om eens te kijken welke topgames er binnenkort aan gaan komen. We moeten immers onze tijd nu weer met andere dingen gaan doden. En zo'n zak chips en pul bier smaken net zo lekker bij een goede game als bij een spannende voetbalpot. Dus laat ik maar de spits afbijten (nee, geen Suárez-grappen nu) en alvast vooruitblikken op de games die gaan komen.

Spanning en strategie
Wie dé knaller van vorig jaar, The Last of Us, nog niet heeft gespeeld, kan al gauw aan de slag. Op 29 juli komt The Last of Us Remastered exclusief uit voor de PlayStation 4. Deze game was voor mij de beste game van 2013 en velen zullen deze mening met mij delen. En wellicht heb je deze game al gespeeld, maar wil je gewoon de beleving opnieuw meemaken op de PlayStation 4. Hoe dan ook, het is een prachtige en indrukwekkende manier om je tijd door te komen. Een game om jezelf totaal in te verliezen. Een ware thriller die je lang zal bijblijven.

Vlak daarna kun je aan de bak met Diablo III: Ultimate Evil Edition, een combinatie van de games: Diablo III en Reaper of Souls. Strategiefans van het eerste uur kunnen hier tientallen uren mee zoet zijn. Zonder al dat voetbal op tv heb je vast meer tijd over om jezelf weer een lekker te verliezen in een game als Diablo III: Ultimate Evil Edition. Deze verschijnt op 29 augustus voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

Mocht je nog niet je portie strategie hebben gehad, dan kun je ook even geduld hebben tot 1 augustus. Dan komt Sacred 3 naar de pc, PlayStation 3 en Xbox 360, het vervolg in de populaire hack & slash-franchise. Voor liefhebbers van dit soort games zullen de maanden juli en augustus dus een feest gaan worden met genoeg te doen.

Wat geestigere titels
Wil je wat vermaak vinden met een komisch tintje? Dan is Wayward Manor wellicht een geestige game om te spelen, letterlijk. Je speelt namelijk een geest die zijn huis probeert terug te veroveren. Er zijn namelijk net nieuwe bewoners ingetrokken, dus is het zaak om hun het leven flink zuur te maken. Deze game kunnen pc- en Mac-bezitters vanaf vandaag al gaan spelen.

Een andere vorm van komisch vermaak, met een tintje strategie, is de game Plants vs. Zombies: Garden Warfare. Deze verscheen al eerder voor de Xbox-consoles en de pc, maar komt nu voor de PlayStation 3 en de PlayStation 4. Vanaf 21 augustus kun je jezelf in een stoel of op de bank planten, want dan verschijnt de game voor deze consoles.

Beuken en wraak nemen
Weer eens toe aan wat anders na al dat voetbal? Al die voetbalanalyses zat? Dan is wellicht Madden NFL 15 wel wat als afwisseling. Deze overbekende American Football-game is vooral in Amerika populair. Wellicht dat het ook jouw ding is, dan kun je al je agressie botvieren door iedereen omver te beuken. Dan zal je wel even moeten wachten tot 29 augustus. De game verschijnt dan voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

Wil je agressie op een andere manier botvieren? Of beter nog, wil je de ultieme wraak nemen op Argentinië? Dan moet je even het geduld opbrengen om te wachten tot 25 september. Dan komt namelijk FIFA 15 uit voor de Nintendo 3DS, Wii, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, pc, Xbox 360 en Xbox One. Tijd om dit keer wel iedereen te ownen met het Nederlands elftal, tot de laatste snik.

Even geduld a.u.b.
Avontuur, strategie, humor, spanning en sport. En daarnaast komen er in juli, augustus en september nog wel een zooi indiegames, DLC en andere titels uit. Houd je niet zo van de eerder genoemde games? In september kunnen we sowieso nog onder andere De Sims 4, Destiny, Forza Horizon 2 en Gauntlet verwachten en nog veel meer. Liefhebbers van first-person shooters en horrorgames, zoals ik, zullen nog iets langer geduld moeten hebben. In oktober komen pas onder andere de titels Alien: Isolation, Battlefield Hardline, The Evil Within en Evolve uit. In november worden we verwend met onder andere Far Cry 4 en Call of Duty: Advanced Warfare. Dat is dus nog even flink geduld hebben. Tegen die tijd is het WK allang vergeten en kunnen we weer gewoon normaal doen met zijn allen. Gelukkig is er nog zoiets als vakantie, dat is ook een prima manier om je tijd te vullen. Wie nog op vakantie gaat: een fijne vakantie alvast. En laat gerust in een reactie weten als er nog andere games zijn die jouw volledige aandacht weer zullen gaan opeisen.

Lees meer