Opinion: Waar blijft mijn PlayStation 4?

Geplaatst: 5 december 2013 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

En daar is hij dan! De volgende generatie is eindelijk gearriveerd. De PlayStation 4 staat in verschillende woonkamers rustig te zoemen. Behalve in huize Kuipers. Hier nog geen PlayStation 4. Sterker nog: hier helemaal geen consoles. Het is angstig leeg onder mijn televisie. In het meubel staat nog wel een versterker en een digitale ontvanger, maar zijn het met name de drie lege vakken die opvallen. Daar stonden tot twee weken geleden nog een Nintendo Wii, Xbox 360 en PlayStation 3. En al was de Wii al bijna twee jaar werkloos en gebruikte mijn vrouw een andere stofzuiger dan de Xbox 360, de PlayStation 3 werd nog met enige regelmaat gebruikt.

Tot ik twee weken geleden besloot alles op Marktplaats te zetten en mij te laten verleiden tot de aanschaf van een PlayStation 4. Want hoewel ik nog volop bezig was met GTA V en nog een aantal topgames op mijn to-do-lijstje had staan, hoorde ik steeds harder de roep van de next-gens. En dat terwijl ik mij afgelopen zomer nog had voorgenomen te wachten met de aanschaf van een nieuwe console. Ik kon het nog wel tot de zomer van 2014 uitzitten met de huidige consoles. Daarna zou ik wel kijken of en wanneer er een nieuwe console in huis zou komen. Bovendien had ik niet al te beste ervaringen met de aanschaf van consoles bij een launch. Gele lampjes, rode ringen, in de wacht staan bij de klantenservice, pakketten opsturen en erachter komen dat fabrikanten na enkele maanden met verbeterde, stillere, goedkopere versies op de proppen kwamen.

Nee, ditmaal zou ik mij niet laten verleiden. En toch gebeurde het. Toch was het de gamer in mij die meer wilde, maar ook een financiële situatie die het niet toeliet om naast de huidige consoles ook nog eens een PlayStation 4 aan te schaffen. In dit geval is financiële situatie overigens een synoniem voor mijn vrouw. Immers was het in het verleden ook geen probleem om wat dingen te laten staan en wat minder te stappen om geld vrij te maken voor een nieuwe console. Maar helaas niet meer in dit tweepersoons huishouden. Dus besloot ik mijn consoles te verkopen en met dit geld een PlayStation 4 te pre-orderen. Om vervolgens in een dikke stront van pre-orderellende terecht te komen. Defecte consoles, vertraagde leveringen en onduidelijkheid over wanneer de consoles dan wel geleverd kunnen worden; het wereldwijde web stond er vol mee.

Sony, geef eens wat duidelijkheid. Ik weet dat ook winkeliers hier deels debet aan zijn, maar breng eens naar buiten hoeveel consoles op welke termijn geleverd worden. Laat eens weten welke bundels we kunnen verwachten. Laat niet alle wachtenden ronddwalen in limbo. Wat in het vat zit verzuurt niet, maar geloof me dat ik er op dit moment behoorlijk zuur van ben. Dit is dus echt de laatste keer dat ik een console pre-order. Nog maar eens een potje Swords & Sworcery opstarten op mijn tablet om de tijd te doden.

Lees meer