Opinion: Wat voegt PlayStation Plus toe?

Geplaatst: 7 januari 2011 16:56
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

De nieuwe bètaalde service PlayStation Plus is sinds de zomer beschikbaar op PSN. Maandelijks krijg je bepaalde games, demo's, mini's, try-outs en klassiekers als je bètaalt voor deze Service. Daarnaast wil Sony meer exclusievieve content geven aan de mensen die een abonnement hebben op PlayStation Plus. Hierdoor hoopt Sony nog meer geld in het laatje te krijgen. Klinkt allemaal mooi en aardig, maar is het wel zo leuk als men zegt?

Elke Maand zit er iets bij wat mij op zich wel bevalt en de mini's worden ook benut door mij, maar niet veel. Daarnaast heb je de exclusieve content waar ik later zeker mensen door overstag zie gaan. PlayStation Plus is denk ik ook alleen handig voor de mensen die vaak wat kopen uit de store. Wel zit er voor iedereen veel rotzooi tussen die je niet gebruikt. Uiteindelijk bètaal je dus elke maand, afhankelijk van het abonnement, in ieder geval € 4,20, ook al zit er niks tussen wat jij gebruikt.

Ik denk dan ook dat je geluk moet hebben met de dingen die er worden aangeboden. Als je dat hebt zul je het geld er wel uithalen. Sony is nu voor mij aan het bepalen wat ik speel en dat bevalt me eigenlijk niet. Er is maar een beperkte keus en je moet hopen dat jouw gamesmaak er tussen staat. Het is daarom belangrijker dat je zeker weet of je deze content ook zult spelen en niet alleen maar wilt hebben.

Uiteindelijk is het best prijzig. Toch vind ik het mooi om te zien hoe Sony ons probeert te verleiden, maar als je er wat meer achter gaat zoeken, zie je dat je er niet zoveel aan hebt. Zelf ben ik helaas al verleid, maar het is zeer de vraag of ik mijn abonnement op Plus nog verleng.

Lees meer