Opinion: Welkom in een nieuw era

Gamers staan aan de era van een nieuw tijdperk. De next-gen consoles staan in de startblokken en willen ieder moment van start gaan. Het landschap zoals wij dat nu kennen (Wii U, PlayStation 3 en Xbox 360) zal drastisch gaan veranderen. En daar ben ik als gamer maar wat blij om.

Verandering van spijs doet eten, zegt men wel eens. Als gamer kan ik deze uitdrukking alleen maar bevestigen. Ik schaar mijzelf dan ook niet onder de hersenloze bevolkingsgroep die wij het credo 'fanboy' geven. Nee, ik sta open voor alles, want ik wil genieten van games. Ik wil mee worden genomen in een interactief verhaal waarvan ik de regie in handen heb. Ik bepaal als gamer wat er gaat gebeuren. Naar mijn bescheiden mening zal zowel de PlayStation 4 als de Xbox One deuren openen die tot op heden alleen door een extreem krachtige pc konden worden geopend. Ja, een pc zal altijd sterker en sneller zijn. Maar als console-gamer wil je niet continu bezig zijn met het feit of jouw pc (en haar specs) de nieuwste games aankunnen. Je wilt gewoon gaan zitten (of in een houding naar vrije keuze) en gaan gamen. Punt. Niks meer en niks minder.

Het doet mij dan ook deugd om te zien hoever deze twee consoles dan ook zijn gekomen. Vanaf de PlayStation, naar de PlayStation 2 en de Xbox, toen kwamen de PlayStation 3 en de Xbox 360 en nu gaan wij dan eindelijk naar de opvolgers toe.

Ik noem heel bewust deze twee consoles als next-gen en de Wii U niet. Ja, de Wii U is een next-gen, maar Nintendo heeft marketingtechnisch de Wii U verkeerd neergezet. Veel mensen denken dat de Wii U een upgrade is een niet een volwaardige console. Combineer dat met het feit dat niet alle toptitels voor de Wii U gaan verschijnen en je hebt ineens een minder rooskleurige toekomst. Nu is dat voor Nintendo niet meteen het einde der tijden. Nintendo heeft namelijk een ijzersterke line-up als het gaat om 1st party-titels. Ik vind het alleen zonde om te zien dat tot op heden de Wii U wel verdacht veel problemen tegenkomt die de Nintendo GameCube ook tegenkwam (en we weten allemaal hoe "succesvol" die was). Nu zal Nintendo niet ten onder gaan, maar het zal wel in de schaduw gaan staan van de Xbox One en de PlayStation 4.

Deze monsters zijn op alle fronten beter en voldoen ook nog eens aan de eisen en wensen die wij als gamer hebben. Ik wacht met spanning af op de launchdagen van beide consoles, maar boven alles ben ik benieuwd. Benieuwd naar wat de toekomst ons gaat brengen. De consolemarkt groeit en neemt toe. Soms, heel soms, lijkt het alsof de ommekeer al begonnen is: minder games naar de pc en meer naar de consoles.

Op naar de toekomst, één die, voor ons als gamer, vast en zeker een mooie toekomst zal gaan worden.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?