Opinion: Zorg voor goeie games

Daar staat het nieuwe apparaatje dan te pronken onder je tv. De hersenen zijn nog aan het bijkomen van alle endorfines die waren aangemaakt toen je de doos open deed en de boel ging installeren. De euforie wordt wel gedwarsboomd met een system update van anderhalf uur, maar dan kunnen we vol blijdschap aan de slag! Of zou dit toch gaan tegenvallen?

Al eerder heb ik het er met mijn collegae hier bij Gameliner al over gehad dat bij de launch van een console er meestal geen goeie games uitkomen. De PlayStation 4 heeft de afgelopen tijd ook stof staan verzamelen, al is er nu eindelijk Watch Dogs die we kunnen spelen. De Xbox One is te importeren en heeft blijkbaar een iets ruimer aanbod, maar in Nederland is dit nog geen feest. De oude consoles hebben allemaal met ditzelfde probleem gekampt.

onbekend

Het nieuws dat de Wii U qua verkopen enorm is gestegen vanwege dat Mario Kart 8 uit is gekomen was voor mij bepaald geen verrassing, maar een welkome verwachting. Op de Wii U zijn tot nu toe te weinig goeie games uitgekomen, en met deze nieuwe titel die gratis met een te downloaden tweede titel te koop is als bundel met een Wii U, gaan ze als warme broodjes. Het bewijst ook wederom weer dat het succes van een platform voor een groot gedeelte wordt bepaald door het aanbod games. Het blijft voor mij persoonlijk ook een raadsel waarom tot nu toe eigenlijk geen enkele console of handheld het voor elkaar heeft gekregen met écht goeie launchtitels te komen. De beste tot nu toe naar mijn eigen gevoel is de PS Vita, waar bij launch onder andere een redelijk goeie Uncharted en een heel goeie WipEout uitkwamen.

Maar het is niet alleen de launch waar het om gaat, want de periode die er vlak achteraan komt is vaak ook eentje van droogte met hier en daar een drol van een game. Zo heb ik de Wii U zijn games altijd goed in de gaten gehouden, maar pas met Pikmin 3 en Donkey Kong Country: Tropical Freeze werd het een beetje interessant. Waar is een nieuwe Zelda-game? Waar is Metroid? Waarom niet iets compleet nieuws of wat echt geniaal gebruik maakt van die nieuwe controller? Dan is er nu eindelijk Mario Kart 8, een game die weinig vernieuwd, maar wel gewoon keigoed is. En dat werkt blijkbaar, Nintendo. En nu wil ik een nieuwe, degelijke Metroid van jullie eigen makelij of van Retro, en dan zijn wij weer best buddies.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?