Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Preview: 2010 FIFA World Cup South Africa

Geplaatst: 14 april 2010 14:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Met het WK voetbal in Zuid Afrika in het vooruitzicht komt EA natuurlijk weer traditiegetrouw met een game rond het prestigieuze voetbaltoernooi. De naam 2010 FIFA World Cup South Africa mag geen verrassing meer zijn, en ook de inhoud is niet veel anders dan je van een dergelijke game mag verwachten.

PES-fans zullen het niets vinden
Deze WK-variant is qua gameplay nagenoeg hetzelfde als FIFA 2010. Opnieuw zal de sterk gekrompen schare PES-fans het dus helemaal niets vinden en de FIFA-fans zullen het weer vinden spelen als een tiet. Wel belooft EA de besturing enigszins te tweaken, waardoor het lastiger wordt om telkens doormiddel van hetzelfde truckje de keeper te passeren. Er moet dus weer echt gewerkt worden voor een goal. Een andere aanpassing in de gameplay is de mogelijkheid om de controller zo in te stellen dat slechts twee knoppen gebruikt hoeven te worden voor het maken van alle nodige acties. Een soort FIFA voor dummies dus. Het idee hierachter is wel aardig, aangezien grote groepen vrienden elkaar rond de wedstrijden zullen opzoeken en ook de minder bedreven gamers wellicht een potje voetbal willen spelen om in de stemming te komen.

Alle licenties
Anders dan FIFA 2010 is natuurlijk de officiële WK-licentie. Hierdoor zijn alle teams, inclusief licenties, van de partij en kan in alle WK-stadions gespeeld worden. En die stadions bruisen van de sfeer. Van de confettigordijnen voor de wedstrijden tot de typisch Afrikaanse slag- en blaasinstrumenten; alles zorgt ervoor dat je volledig in de atmosfeer van het toernooi wordt opgezogen. Leuk zijn daarbij ook de animaties van sambadansende Brazilianen op de tribunes, maar ook de gesprekken tussen coaches en spelers langs de lijn voegen iets toe aan het totaalplaatje. 2010 FIFA World Cup South Africa presenteert je het WK in haar ultieme vorm. Beter en realistischer dan dit heb je het niet eerder gezien.

Houd de eer van je natie hoog
Naast het spelen van de eindronde heb je ook de mogelijkheid om één van de teams uit de voorronden onder de knoppen te nemen. Ze zijn alle 199 aanwezig en dus ook allemaal naar de eindronde te loodsen, om zo met het meest onbeduidende landje het WK te kunnen winnen. Mocht dit lukken, dan zul je je rating flink opkrikken. Meer dan wanneer je het WK weet te winnen met wat meer gerenommeerde teams als ons eigen Oranje. Of heb ik nu een iets te oranje bril op mijn neus staan? Sterk is ook de toevoeging van Battle of Nations. Dit systeem vergelijkt de ratings en resultaten van alles spelers uit verschillende landen en voegt dit samen tot één grote ranglijst. Jouw prestaties hebben dus invloed op de stand van jouw land op deze ranglijst. Potjes gaan dus daadwerkelijk ergens over.

Verwachting
Of 2010 FIFA World Cup South Africa genoeg nieuws biedt ten opzichte van FIFA 2010 om een aanschaf te rechtvaardigen, waag ik te betwijfelen. Hoe dan ook wordt dit bij uitstek de meest geschikte game om in de stemming voor het WK voetbal te komen.

Lees meer