Preview: Age of Conan: Rise of the Godslayer

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Toen ik te horen kreeg dat ik de bèta van de nieuwe Age of Conan uitbreiding, Rise of the Godslayer, mocht proberen, werd ik al bloeddorstig. Age of Conan heeft een plekje in mijn hart als de mooiste en meest bloederige en schunnige MMORPG die op dit moment op de markt is. Drank, zwaarden, avontuur en natuurlijk vrouwen wachtten op me in de mysterieuze landen van Kithai.

Gateway to Kithai
Dit is het eerste gebied van de nieuwe expansion, en is gericht op spelers die vers uit het startgebied komen. Wat meteen opvalt is de gigantische vlakte waarin je je bevindt. Het speelveld is bij Age of Conan altijd al groot geweest, maar nu is het echt immens. De mensen om je heen zijn ook anders. De inwoners van Kithai zijn namelijk sterk gebaseerd op de Mongolen en het oude Chinese keizerrijk. Dit komt ook sterk terug in de architectuur. Na wat opdrachten te hebben voltooid kwam ik aan in een groot huis, alwaar een Kithaise krijgsheer zijn zetel had. Deze heer nam het er goed van, en was omsingeld door dansende dames die slechts gehuld waren in een heel klein onderbroekje. Op dit moment was ik best blij dat Age of Conan: Rise of the Godslayer hele goede graphics heeft!

The Northern Grasslands
Dit gebied in Age of Conan: Rise of the Godslayer is het gebied voor de spelers die het hoogste level hebben behaald. De locatie is wederom groot en zeer goed gevuld met dorpen, steden en natuurlijk tegenstanders. Ik begon aan de voet van een van de immense poorten in de grote muur die om Kithai is gebouwd. Dit is wederom een verwijzing naar de Grote Muur in China en heeft een vergelijkbare architectuur en indruk. Na wat schedels van grote half-mensen in te hebben geslagen, kwam ik een pratend konijn tegen. Wat? Ja, een pratend konijn. Dit konijn wilde dat ik hem doodde.
Na een regen rake klappen lag het konijn als gehakt aan mijn voeten. Echter bleek dit geen normaal konijn te zijn, en veranderde het in een mensenlichaam dat mij bedankte voor de dood die ik hem had gegeven. Nu eens uitvogelen waar dit allemaal om ging...

Voorlopige conclusie
Met Age of Conan: Rise of the Godslayer heeft Funcom een mooi staaltje werk afgeleverd. Van wat ik tot nog toe heb gezien sluit het echt aan bij het Conan gevoel, waarbij geweld, mysterie en vrouwelijk schoon rijkelijk moeten vloeien. Ik kan niet wachten tot ik de volledige game op 11 mei in mijn handen heb!

Lees meer