Preview: Aliens: Colonial Marines

Geplaatst: 18 augustus 2011 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Op een warme zweterige woensdagmiddag bevond ik me bij de SEGA booth om aldaar te worden verwonderd met bewegende plaatjes van Aliens: Colonial Marines. Deze game speelt zich net na de Aliens film af en gaat verder waar dat verhaal ophield. Met deze belofte ging ik kijken of dit een beetje klopte.

Aliens
De game Aliens: Colonial Marines, geproduceerd door Gearbox en uitgegeven door SEGA, pakt de draad op waar de film Aliens eindigde. Gearbox heeft bij de ontwikkeling van deze titel hulp gekregen van Ridley Scott en andere Aliens schrijvers om de gaten op te vullen. In de game mag jij het verhaal spelen dat hieruit is voortgekomen. Onder het commentaar van Gearbox producer Brian Burleson mochten we een demo zien waarin een schip op een wereld neerstortte. Hierin bevindt zich een groep marines die, na het overleven van de crash, moeten proberen om te overleven op een schip dat vol dreigingen zit. Als de proximity radar aan gaat, springen allemaal rode blips aan die rap dichterbij komen. Plots breekt het plafond open en springen er allerlei aliens uit opengebarsten pijpen. Shit just hit the fan...

Colonial Marines
Met een kakofonie aan knallen regenen de marines kogels tussen de aanstormende aliens. De één na de ander delft het onderspit, maar enkele marines worden toch gruwelijk aan stukken getrokken. De marines vluchten het wrak uit en rennen - achtervolgd door een nog grotere alien - door naar een ander segment van het wrak. Eenmaal binnen herenigen ze zich met een andere groep marines. Daar sprong een tweede speler het spel in. De game kent namelijk een vier speler co-op, welke via een drop-in systeem kan worden gespeeld. De twee spelers worstelden zich door een gangenstelsel heen om bij een grotere groep marines te komen, maar onderweg werden ze opgehouden door een groep aliens. Na een heftig gevecht weten ze dan toch de grotere groep te bereiken alwaar ze, ondersteund door twee gele exo armors, stand houden. Ook hier breekt een heftig gevecht uit tussen aliens van verscheidene groottes en de marines. Net toen het heftig werd eindigde de sessie met een goede cliffhanger. Enigszins murw gebeukt door het geweld en de constante dreiging van de aliens verliet ik de booth, zwaar onder de indruk van de game.

Aliens: Colonial Marines komt in 2012 uit op Wii U, pc, Nintendo DS, PlayStation 3, en Xbox 360.

Lees meer