Preview: Anno 2070

Geplaatst: 30 augustus 2011 14:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Wie niet onder een steen heeft geleefd de afgelopen jaren heeft wel eens van de Anno-games gehoord: spellen waar je een eiland moet koloniseren en uit moet bouwen tot een commercieel en machtig centrum, waarbij je goed moet letten op de eisen en wensen van je bewoners. Nu komt er weer een nieuw deel aan in deze serie, met een aantal interessante veranderingen die deze game nog interessanter kan maken dan de voorgaande delen. Op de gamescom ben ik bij Ubisoft wezen kijken wat er nieuw was in deze nieuwe telg van de Anno-serie: Anno 2070.

Anno 2070
In Anno 2070 breekt Ubisoft met een traditie: in tegenstelling tot de voorgaande Anno-games speelt deze game zich namelijk in de toekomst af. Geen zeilschepen meer, maar near-future schepen en gebouwen domineren nu de eilandenrijken. Alles is zeer fraai vormgegeven en de gebouwen zijn allemaal levend, dat wil zeggen, er gebeurt constant iets mee waar je naar kunt kijken: spelende kinderen, mensen die met hun dagelijkse bezigheden en andere activiteiten bezig zijn, van alles.
Ook zijn er nu meerdere wegen die naar Rome leiden. Zo kun je de ecologische kant uitgaan, waarbij je het milieu zo veel mogelijk ontziet en met duurzame bronnen je beschaving ondersteund. Alles blijft mooi en schoon en de mensen kunnen bomen knuffelen naar hartewens.
Aan de andere kant is daar de industriële consumentensamenleving. Zware industrie, neonlichten en grote flatgebouwen domineren het wereldbeeld in deze maatschappij. De vervuilende industrie hult deze steden dan ook in een grauwe wolk en gebouwen worden steeds grijzer door de vervuiling.

Te land, ter zee en in de lucht
In Anno 2070 blijft het niet bij eilanden en schepen. Je kunt nu ook de lucht in om je tegenstanders te slopen, maar ook de diepte in om grondstoffen te verzamelen ter meerdere ere en glorie van jouw natie. Immense onderwatersteden kunnen groeien om jouw honger naar grondstoffen te stillen, welke via platformen naar de oppervlakte worden getransporteerd om naar je industrie te worden getransporteerd. Deze extra laag is compleet nieuw en lijkt een leuke dimensie toe te voegen aan de Anno-gameplay die we al kennen.

Anno 2070 komt dit najaar uit op de pc.

Lees meer