Preview: Arc Rise Fantasia

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Donder je partygames maar in de prullenbak en pomp dit schijfje in je console, want hier komt een episch fantasy-avontuur van formaat. In Japan is het al een budgetgame, hier wordt er nog met smart op gewacht. Ik heb het natuurlijk over Arc Rise Fantasia, een typische turn-based JRPG, exclusief voor de Nintendo Wii.

Een geschenk uit de hemel of PR-prietpraat?
Het verhaal neemt ons mee naar de wereld van Fulheim waar L'arc, het hoofdpersonage van de game, als huurling in dienst is van The Meridian Empire. Wanneer de hoofdstad van dit keizerrijk wordt aangevallen door zogenaamde Feldragons, wordt er een leger ingezet waar L'arc ook deel van uitmaakt. En hoe cool deze gast ook is, hij moet wel gered worden door Ryfia, een chick met bijzondere gaven. Zij wordt op haar beurt weer bijgestaan door Adele, een vriendin uit L'arcs kinderjaren. Dan is er nog een goede God, een kwade God en een diva die blijkbaar zo waardeloos zingt dat heel de wereld erdoor geruïneerd kan worden. Snap jij het nog?

Tegelijkertijd turnbased
In ieder geval ga je op pad om te vechten voor je keizerrijk. Je doet dit grotendeels met een party van drie spelers, maar in sommige battles krijg je de gelegenheid om met z'n vieren te spelen. De vierde speler wordt dan door de A.I. bestuurd.
Ondanks dat de game turnbased is, kun je jezelf toch op hetzelfde moment als de vijand door de maps bewegen. Echter, de volgorde van acties die uitgevoerd wordt is afhankelijk van welke aanval je kiest.
Ook is het zo dat een aanval een bepaald aantal AP (action points) kost, welke worden weergegeven in de AP-bar. Deze kunnen opraken, dus het is zaak om je acties zorgvuldig te kiezen.
De speler wordt tevens in staat gesteld om bepaalde aanvallen te combineren, om er vervolgens extra hard op los te beuken.
En alsof dat nog niet genoeg is kun je ook nog een aantal verschillende wezens oproepen die jou en je party ondersteunen in een gevecht.

Voorlopig oordeel
Hoewel dit lijkt op een geschenk uit de hemel (zelfs enkele developers uit de 'Tales of'-serie hebben meegewerkt aan deze game) zet ik toch een paar vraagtekens bij Arc Rise Fantasia. De plot is wat vaag en de voice-acting noch de geschreven dialoog zijn niet altijd even groots. Verder is het sowieso nog even afwachten of deze game wel naar Europa komt, want een officiële releasedatum is er nog niet.

Lees meer