Preview: Assassin's Creed IV: Black Flag

Geplaatst: 20 april 2013 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

De Assassin's Creed-serie behoort tot één van de meest populaire gamefranchises in de wereld. Met dit in ons achterhoofd konden we dan dus ook wachten op de bekendmaking van een vervolg op Assassin's Creed III. Waar we wel van staan te kijken is het gegeven dat Assassin's Creed IV: Black Flag al na één jaar na Assassin's Creed III zal gaan verschijnen, maar dit zal niet betekenen dat het nieuwe deel te snel zal gaan verschijnen.

Geen Connor meer
Wat natuurlijk het meeste zal gaan opvallen is dat de held die in Assassin's Creed III getoond werd, Connor Kenway, meteen niet meer zal terugkeren. Waar de held uit deel twee, Ezio Auditore, nog in de spellen Brotherhood, Revelations en Embers voorkwam, zal de verhaallijn van Connor dus al gaan stoppen. De nieuwe held in Assassin's Creed IV: Black Flag is Edward Kenway, een jonge Brit, die een piraat is geworden nadat hij is vertrokken bij de Royal Navy. Het lijkt erop dat deze Edward Konway de overgrootvader van Connor Kenway is. Ook Edward Konway maakt deel uit van de Assassins om zo tegen de Templars te vechten.

Zon, zee en drank
Amerika laten wij in dit nieuwe deel achter ons en we vertrekken naar West-Indië in de 18e eeuw. Welke locaties we exact kunnen gaan verkennen is nog onduidelijk, maar Ubisoft heeft aangegeven dat er meer dan vijftig locaties zullen zijn waar je heen kunt reizen. Als dit waar is, dan zal Assassin's Creed IV: Black Flag groter worden dan Assassin's Creed III en dit deel was al lang en groot met zijn twintig uur aan gameplay.

Het zal je dus niet verbazen dat je in dit spel de controle kan nemen over het schip van Kenway, The Jackdaw. Met dit schip zul je vele zeegevechten kunnen beleven, schepen kunnen enteren en op walvissen en schatten kunnen jagen. Ubisoft zal je als speler dwingen om nog meer te verkennen en nog meer kennis te maken met de vele karakters die deze wereld je te bieden heeft.

Multiplayer
De Assassin's Creed-serie staat altijd garant voor een lange singeplayerbeleving, maar zal nu dan toch ook een multiplayerelement gaan aanbieden. Wat dit exact zal gaan inhouden weten wij ook nog niet, maar er gaan geruchten dat het over een coöperatieve modus gaat.

Assassin's Creed IV: Black Flag zal op 31 oktober verschijnen voor de PlayStation 3, Xbox 360 en de Wii U. De game verschijnt later ook voor de pc, PlayStation 4 en andere next-gen consoles.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Assassin's Creed IV: Black Flag

Ontwikkelaar:

Ubisoft Montreal

Uitgever:

Ubisoft

Release:

29 oktober 2013

Pc, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U, PlayStation 4, Xbox One

Lees meer