Preview: Batman: Arkham City

Geplaatst: 1 september 2010 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Batman: Arkham Asylum was, tegen alle verwachtingen in, een groot succes. Nog nooit eerder was er een Batman-game, of überhaupt een superheldengame zo goed uitgewerkt. In plaats van in de films, zette Arkham Asylum zijn roots in de comics. Zal Batman: Arkham City net zo goed worden?

Terminaal
Veel hebben we nog niet gezien van Batman: Arkham City. Zelfs het kleinste beetje gameplay ontbreekt. Toch valt er al een heleboel informatie te halen uit de teaser die we voorgeschoteld kregen. Het aantal criminelen lijkt in Gotham tot ongekende hoogte te zijn gestegen. Arkham Asylum barst uit zijn voegen. Voor zover we kunnen zien is het minstens tien jaar na de gebeurtenissen in Arkham Asylum. De Joker ziet er veel ouder uit en lijkt ook ernstig ziek te zijn. Gek genoeg ziet Harley Quinn er geen jaar ouder uit. Zij heeft dan ook niet de mutatie meegemaakt die de Joker wel meemaakte in het eerste deel. Hoe zit het dan met Batman? Is hij ook een stuk ouder geworden? Zullen we problemen krijgen met zijn gezondheid? De tijd zal het leren.

De stad in je macht
In de teaser valt ook duidelijk te zien dat het speelveld zich uitbreidt naar Gotham zelf. De subtitel is ook niet voor niets Arkham City. Dit is vooral een aspect wat ik alleen maar toejuich. Arkham Asylum had al een free-roaming gameplaysausje. Toch voelde het niet helemaal als free-roaming, omdat ik nog steeds vast zat tussen de muren van het Asylum. Nu het een stad is waar je in speelt, zijn de mogelijkheden vetter en groter. Als je er zo over nadenkt heeft de Joker dus de hele stad op zijn knieën gekregen. In zo'n situatie vraag ik me wel af hoe geloofwaardig dat is. Oké, het is Batman, maar dat een crimineel meesterbrein een hele stad in zijn macht krijgt, is toch een tikkeltje ongeloofwaardig.

Voorlopig oordeel
Veel hebben we nog niet gezien van Batman: Arkham City, maar mijn verwachtingen zijn hooggespannen. Ik kijk er naar uit om met Bats door de stad te lopen. Het free-roaming gevoel is veel groter. Toch maak ik me zorgen om het verhaal. Ik hoop dat het verhaal niet vreemde hoogtes gaat aannemen. De Joker die een stad in zijn macht krijgt is al gek genoeg.

Lees meer