Preview: Batman: Arkham City

Geplaatst: 12 september 2011 19:30
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Batman: Arkham Asylum was een game die mij in 2009 erg verraste. Ik dacht dat het weer een slechte filmgame zou zijn, maar niks bleek minder waar. De game stond namelijk helemaal los van de films, waardoor de game zeer goed werd ontvangen. Klaas gaf de game zelfs de maximale score. Tijdens de gamescom mocht ik behind closed doors een kijkje nemen naar het vervolg, namelijk Batman: Arkham City.

3D Dual Screen

Ik kwam in een klein zaaltje terecht waar de 3D-brillen op de stoelen al klaarlagen. De game zal namelijk op alle platformen in stereoscopisch 3D speelbaar zijn. Ook stonden er twee 3D-tv's, die elk waren aangesloten op een aparte console. Al gauw kregen we te horen dat we de challengemodus te zien gaan krijgen. Om een beetje actie erin te brengen, werd de linkerkant vertegenwoordigd door de vrouwen met Catwoman en de rechterkant door de mannen met Batman. Laat de strijd beginnen!

Combat

Als eerste kregen we de combatmodus te zien. In deze modus is het de bedoeling om zoveel mogelijk punten te behalen door je vijanden af te maken, combo's te maken enzovoort. Deze modus bestaat uit een aantal ronden. Hoe meer punten je behaalt, des te hoger je waardering. Catwoman was de overduidelijke winnaar, want zij was elke ronde de betere.

Stealth

Hierna kregen we een andere modus te zien, namelijk de stealthmodus. Hierin is het de bedoeling om zo snel mogelijk de objectives te voltooien, zonder te worden gezien. De ontwikkelaar vertelde ons dat Batman en Catwoman niet precies dezelfde objectives zullen krijgen. Catwoman had ook deze modus met gemak gewonnen. Zij werd namelijk niet betrapt, terwijl Batman dat wel werd en helemaal verrot werd geschoten.

Arkham City

Als laatste kregen we heel even de stad te zien waar het verhaal zich afspeelt. Waar het er in Batman: Arkham Asylum heel erg vlak uitzag, zagen we hier een echte stad met een hoop gebouwen. Batman kan zich aan veel punten vastgrijpen en ook over de stad zweven. Dit zag er erg spectaculair uit. Er is ook genoeg te doen in de stad, zoals Riddler's challenges oplossen en criminelen vangen. Volgens de ontwikkelaar ben je al vijftien uur bezig om alle side missions te voltooien en dan nog eens 25 uur voor het verhaal.

Verwachting
Batman: Arkham City belooft weer een schitterende game te worden. Ik kan niet wachten om na twee jaar weer in de huid van Batman te kruipen voor een nieuw avontuur. Daarnaast zal je ook nog een gedeelte van de game met Catwoman kunnen spelen. De challengemodus is een leuke extra, maar het gaat natuurlijk om de singleplayer. Meer gadgets, grotere wereld, meer characters, nieuw verhaal wat wil je nog meer?

Batman: Arkham City verschijnt op 20 oktober voor de Xbox 360, pc en de PlayStation 3.

Lees meer