Preview: Bayonetta 2

Het eerste deel van Bayonetta kwam alleen uit voor de PS3 en 360 toen de game nog in handen van SEGA was. Nu Nintendo de rechten heeft, komt deel twee alleen uit voor de Wii U. De eerste Bayonetta zal trouwens als port ook bij Bayonetta 2 voor de Wii U zitten, zodat men ze alsnog allebei kan spelen op de Nintendo-console.

Tussen al die vrolijke Nintendo-games en -personages was Bayonetta toch wel een beetje de vreemde eend onder het stel toen we vorige week bij Nintendo waren. Waar de meeste Nintendo-games erg geschikt zijn voor kleine kinderen, is dat bij Bayonetta totaal niet het geval. De game laat maar al te graag veel over de top wreedheid en bloed zien. Volop de kont en borsten van de main character Bayonetta in beeld is ook niet iets wat je maar één keer zult zien.

onbekend

Actie, heel veel actie
Dat is waar deze game voornamelijk uit bestaat. En het liefst een aantal keer nog over de top. Net zoals in het eerste deeltje eigenlijk probeert PlatinumGames de game iedere seconde van een minuut de gamer wakker te houden door van de ene actie in de andere over te gaan.

De eerste missie die ik speelde was meteen al goed raak. De actie begon op een F16 tussen de wolkenkrabbers. Door aanvallen van de engelen te ontwijken en daarna een aantal combo's uit te voeren door te button bashen op de controller, kwam ik van de ene (compleet gestoorde) in de andere actie. Vervolgens kwam ik op het dak van een metro terecht waar het gevecht gewoon heerlijk verder ging. De metro verplaatste zich met hoge snelheid over een brug die op instorten stond. Niet zozeer omdat hij slordig is gebouwd, maar vooral om het feit dat de engel die achter je aan zit nogal ruw met de metro en de brug om gaat. Na de eindbaas op de metro gefinisht te hebben, is het meteen tijd voor een nieuwe scène op de zijkant van een wolkenkrabber. Een soort draak verschijnt uit het niets en al vechtend kwam ik steeds hoger, waarna ik de draak een kopje kleiner maakte op de top van het torenhoge gebouw.

onbekend

Niet minder, niet meer
Bayonetta 2 speelt net zo lekker weg als het eerste deel. De gameplay is lekker snel met een hoop actie en soms een quick-time event waarbij je zo snel en veel mogelijk op een button moet drukken. Nee, die events zijn niet altijd een pluspunt, maar als ze gecombineerd worden met een hoop gruwelijke actie op het scherm zijn ze best wel vermakelijk. Het is wel even leren welke die vele combo's zijn die je uit kunt voeren. Tijd om er even op je gemak voor te gaan zitten is er niet. Ook de 'Umbran Climax' is erg gaaf. Deze is vergelijkbaar met 'Serious Mode' uit het vorige deel. Bij eindbazen loopt er een balkje vol waarna je mogelijkheid krijgt tot deze ability. Je aanvallen worden veel krachtiger en waarna er een succesvolle combo wordt gemaakt, zal er een mooie final attack plaats vinden. Op grafisch gebied biedt de game niet meer, maar zeker niet minder dan zijn broertje en daar is niks op aan te merken. Voor een game bomvol actie en hack & slash zijn ook geen grafische hoogstandjes nodig.

onbekend

Voorlopig oordeel
Bayonetta 2 zit weer bomvol actie en gruwelijke aanvallen. Het is leuk om te zien dat de Wii U naast een hoop familietitels ook een heuse vermakelijke 16+-titel in zijn assortiment krijgt. Je moet echt houden van deze enorm fictieve hack & slash, maar is het jouw afdeling, dan is de kans groot dat deze game je wel even zoet zal houden. De gratis kopie van Bayonetta die bij Bayonetta 2 inbegrepen zal zitten, is trouwens een erg leuke bijkomstigheid. Ik ben erg benieuwd of deze titel de Wii U-verkoop weer een beetje zal stimuleren.

Bayonetta 2 zal in oktober uitkomen, exclusief voor de Wii U.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?