Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Preview: Call of Duty Elite

Samen met de release van Call of Duty: Modern Warfare 3 zal ook de service Call of Duty Elite worden gelanceerd. Hiermee kan je gratis al je statistieken bekijken, maar er zijn ook premium-mogelijkheden waarmee je nog veel meer kan. Tijdens het Call of Duty XP-event is er veel bekendgemaakt over deze nieuwe service. Tijd om het even samen te vatten.

Elite
Call of Duty Elite is veel meer dan een schermpje met je kills en deaths. Er is nog veel meer van je statistieken te checken: je laatste potjes, kills per wapen en zelfs een map waarop te zien is waar het vaakst werd geschoten. Ook kan je je eigen leaderboards maken. Vind je het niet leuk dat een vriend veel beter is dan jij? Dan gooi je hem gewoon uit je leaderboard. Je kan ook iemand gaan volgen die je helemaal niet kent, zodat je ziet hoe hij het doet.
Dit kan je allemaal bekijken via je webbrowser, maar ook via je iPad, iPhone, Android en zelfs op de Xbox 360 en de PlayStation 3 via een speciale app.
Wat ik persoonlijk het tofste vind, is dat je je loadout overal kan aanpassen en dat het direct naar de game wordt gesynchroniseerd. Zo kan je zelfs in de trein gaan bedenken met welke wapens en perks je zometeen gaat spelen.
Het is uiteraard ook mogelijk om je eigen clan op te richten of bij die van iemand anders joinen.
Er zullen zelfs guides verschijnen waarin je alles kan lezen over alle wapens, perks en modi.

onbekend

Filmpjes
Heb je een hele brute kill gemaakt in Modern Warfare 3 en wil je deze met iedereen delen? Dan kan je je filmpje van dertig seconden in de Theatermodus uploaden naar Call of Duty Elite. Zo kan iedereen jouw kill bekijken. Deze filmpjes kunnen dan worden beoordeeld en er kan op worden gereageerd.

Niet alles is gratis
Alles wat ik tot nu toe heb genoemd zal helemaal gratis zijn. Je kan echter ook een premium-lid worden, waardoor je nog meer content zal krijgen. Een premium-account zal $49,99 per jaar kosten, wat in Europa waarschijnlijk €49,99 zal zijn. Toen ik dit voor het eerst hoorde schok ik behoorlijk, maar eigenlijk valt dit best mee.
Als premium-lid hoef je namelijk niks extra's te bètalen voor de DLC's. Als je alle map packs van Call of Duty: Black Ops hebt gekocht, was je uiteindelijk iets van zestig euro kwijt. Je gaat dus geld besparen. Daarnaast zal je gedurende de eerste negen maanden na de release van Modern Warfare 3 elke maand een nieuwe DLC krijgen. Deze DLC zal bestaan uit nieuwe maps voor de multiplayer en Spec Ops, nieuwe missies, nieuwe modi en meer. Als je abonnement afgelopen is, mag je alle DLC gewoon houden.
Een premium-account laat je nog langere filmpjes uploaden naar Elite en ook zullen er heuse video guides staan voor alle wapens en maps. Zo weet jij de beste plekjes van de game te vinden.

onbekend

Verwachting
Ik was behoorlijk verrast door Call of Duty Elite. In eerste instantie leek het alsof Activision je portemonnee probeert te beroven, maar dat is helemaal niet zo. Als je het gratis gebruikt heb je genoeg handige opties, zoals het samenstellen van je loadout. Mocht je wel willen bètalen, dan krijg je elke maand nieuwe DLC die je ook kan gebruiken als je lidmaatschap is afgelopen. Je bent waarschijnlijk goedkoper uit met een jaarabonnement op Elite dan dat je alle DLC los koopt. Als je een echte Call of Duty-fan bent en zeker weet dat je alle DLC gaat kopen, dan is een premium-account voor Elite zeker iets voor jou! Daarnaast krijg je dan ook nog een aantal toffe extra's erbij, zoals video guides en kan je zelfs prijzen winnen, bijvoorbeeld een iPad. Call of Duty Elite is een must voor elke Call of Duty-fan.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?