Preview: Danganronpa V3: Killing Harmony

Geplaatst: 8 juni 2017 17:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

De E3 staat weer op de planning en het evenement is dit jaar voor het eerst open voor het algemene publiek. Los Angeles stroomt van 13 tot en met 15 juni vol met gameliefhebbers en tot die tijd genieten geïnteresseerden van de 'gelekte' informatie. Dankzij Social Media is de E3 dichterbij dan ooit. Terwijl de meeste mensen zich klaarmaken voor het nieuws over de komende AAA-titels, ben ik vooral benieuwd naar de kleinere games die zich wagen aan dit grote evenement. Er is één titel die vooral mijn aandacht heeft, omdat het mijn ultieme guilty pleasure is...

Danganronpa V3: Killing Harmony

NIS America is aanwezig op de E3 en dat betekent dat er ook Japanse games vertegenwoordigd worden. De meest recente game is Danganronpa V3: Killing Harmony. Dit is het nieuwste deel uit de Danganronpa-franchise, die bestaat uit drie andere games en twee seizoenen van de gelijknamige anime. De toon is hetzelfde gedurende de gehele franchise; overleef en overleg in een bizarre situatie. Leerlingen worden opgesloten en om vrij te komen moeten ze elkaar vermoorden of zien te overleven door de moorden op te lossen. De groep leerlingen is telkens anders, maar de verhalen zijn wel steeds verbonden. De setting van de nieuwe game is een gevangenis en je kunt als speler nu ook liegen tijdens het overleg. Dit zorgt voor nieuwe dynamiek in een oude formule. De game is al sinds januari uit in Japan en staat voor ons in september op de planning. Er zijn dus al details bekend, maar wie weet worden de voice actors bekendgemaakt op de E3. Het zou niet de eerste keer zijn dat er een Japanse game tentoongesteld wordt op de E3; twee jaar geleden was er bijvoorbeeld het debuut van het bloederige Corpse Party.

Overig

Naast de Japanse games kijk ik ook ontzettend uit naar alle andere games die besproken worden tijdens de E3. Speelt de nieuwe Assassin's Creed zich af in Egypte? Kunnen The Elder Scrolls Legends en Fable Fortune het digitale kaartspel Hearthstone van de troon stoten? Gaat FIFA 18 iets nieuws toevoegen, behalve een ander jaartal? Hoe staat het met Project Scorpio? Presenteren de makers van Life is Strange opnieuw een meesterwerk met Vampyr? Het leuke van de E3 is dat verwachtingen vaak overtroffen worden, maar ook dat de teleurstellingen gedeeld worden met de hele gamecommunity. Als Danganronpa niet wordt gepresenteerd, dan zijn er nog genoeg andere titels die mij verrassen. Of het nu een game is van een grote uitgeverij of één van de vele kleinere titels die daar tussen al die gigantische namen durft te staan, er zit altijd wat tussen waar ik blij mee ben. Ik kijk dan ook ontzettend uit naar dit evenement!

Lees meer