Preview: Darksiders 2

Het begin van dit jaar werd gekenmerkt door meerdere toffe titels, waarvan er twee toch wel bovenuit sprongen. De ene - de game die ik vooral heb gespeeld - was Bayonetta. De andere topper was Darksiders, waar ik door mijn avontuur met de lenige heks helaas niet echt aan toegekomen ben. Achteraf is dat toch jammer, aangezien Peter er best enthousiast over was en het spel vier van de vijf sterren toebedeelde. Gelukkig heb ik tijd om me te revancheren, aangezien Darksiders 2 al is aangekondigd.

Uitgesteld
Al vrij vroeg na de release van het eerste deel werd begin februari Darksiders 2 aangekondigd door THQ. De releasedatum die toen werd gegeven viel in het fiscale jaar 2012, wat betekend dat de game ergens tussen april 2011 en maart 2012 het levenslicht kon zien. Inmiddels weten we wel beter, want aan het begin van deze maand werd Darksiders 2 verschoven naar het fiscale jaar 2013, dat dus begint op 1 april 2012 en doorloopt tot in 2013. We zullen dus ongeveer twee jaar moeten wachten voordat we verder kunnen gaan met een nieuw avontuur. Maar wat weten we op dit moment al van de opvolger?

onbekend

Screenshot komt uit het eerste deel van Darksiders

Vroege details
Net na de melding dat we de komende tijd nog kunnen fluiten naar Darksiders 2 werd al goedmakertje een heel zootje details bekendgemaakt. Het was aan Danny Bilson van THQ om alvast een aantal features bekend te maken en ons te verlekkeren met wat komen gaat.
Eén van de belangrijke nieuwtjes is dat je in Darksiders 2 gaat spelen met een ander personage (waarschijnlijk één van de andere drie van de 'Four Horsemen, dus Famine, Pestilence of Death) in een verhaallijn die parallel loopt aan dat van het eerste deel. Logisch natuurlijk, er is immers maar één Apocalyps. Daarnaast kon Bilson vertellen dat ze geen half werk af gaan leveren. Je moet doorbouwen op de eerste game, je kunt het niet maken om gamers precies hetzelfde voor te schotelen als in het eerste deel, aldus Bilson. Klinkt alvast goed (en tegelijkertijd zijn we niets anders gewend bij de eerste details over een nieuwe game). Je zult je dan ook afvragen of er nog meer nieuws onder de zon is.

Franchise gebabbel
Om eerlijk te zijn: op het moment is het, afgezien van de eerder genoemde details, nog erg rustig rondom Darksiders 2. Gezien de releasedatum van ergens in 2012 is dat natuurlijk ook niet verrassend, maar als gamer wil je altijd zoveel mogelijk weten over welke game dan ook. Het praatje dat Bilson over het spel gaf ging helaas niet verder dan gebabbel over hoe je om moet gaan met sequels als je een succesvolle franchise wilt maken, dus daar hebben we ook niets aan. We zullen dus nog even moeten wachten op wat nieuwe details om conclusies te trekken en verwachtingen te scheppen. Darksiders 2 verschijnt naar verwachting in 2012.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?