Preview: Diablo III: Reaper of Souls

Geplaatst: 10 maart 2014 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Waar Diablo III toch afgedwaald was van wat de game nou een Diablo-game maakte, lijkt dit al weer voor een flink deel te zijn rechtgetrokken. Met een hoop patches, het weghalen van de real-money auction house en het luisteren naar de input van fans is de game al vele malen beter dan voorheen. Een mooi moment voor de eerste uitbreiding: Diablo III: Reaper of Souls!

Diablo III: Reaper of Souls
In deze nieuwe telg in de alweer achttien jaar oude Diablo-serie ga je het verhaal rond de Prime Evils verder meemaken. De antagonist van dit deel heeft vorm gekregen in Malthael, de Engel des Doods. Deze gevallen engel, voorheen Engel van Wijsheid, houdt de menselijkheid verantwoordelijk voor de terugkeer van het kwaad. Zijn oplossing: de mensheid vernietigen. Hiertoe heeft hij de Black Soulstone (de steen waarin de essenties van de drie kwaden opgesloten zitten) weten te bemachtigen en wil hij met dit middel in de hand alles wat sterfelijk is doden. De Engelen zijn het hier uiteraard niet mee eens en doen een beroep op de helden uit Diablo III, de Nephalem, om Malthael te stoppen. De Engelen mogen dit vanwege het mandaat van de hemelen namelijk niet zelf doen. De hoogste tijd om je zwaard af te stoffen, je pantser op te poetsen en hordes vijanden aan stukken te slaan.

Uitgebreid
Zoals je zou verwachten zal Diablo III: Reaper of Souls een hoop nieuwigheden met zich meebrengen. Om te beginnen zal je nu tot level 70 door kunnen spelen, wat voorheen 60 was. Hierdoor kun je een vierde passive skill gaan selecteren om nog harder bad guys te pounden.
Ook heb je een compleet nieuwe Act om in rond te wandelen, waarin je door de ruïnes van Westmarch moet knokken om uiteindelijk in het Pandemonium Fortress Malthael te bevechten. (Pandemonium Fortress is een bastion van de hemelen bij de poort van de hel. Diablo II anyone?)
Er zal een nieuwe ambachtsman worden toegevoegd in de vorm van de Mystic. Hier kun je je uitrusting bewerken, stats veranderen en deze een ander uiterlijk geven. Tja, het oog wilt ook wat!
Last but not least is er een nieuwe klasse toegevoegd: de Crusader. Deze zwaar gepantserde krijger (of krijgster) is gespecialiseerd in verdediging, maar kan waar nodig een hoop heiligheid laten regenen op het gespuis dat de wereld bedreigt. De Crusader doet sterk denken aan de Paladin uit Diablo II, zowel qua stijl als qua vaardigheden. Dus je gaat weer een hoop extra plezier hebben terwijl je je muis zichtbaar ziet slijten en je kans op RSI weer merkbaar toe zal gaan nemen.

Verwachting
Diablo III: Reaper of Souls belooft veel goeds te brengen. Een verhoogde level cap, een regen aan nieuwe items, een nieuwe Act, een nieuwe Artisan, een nieuwe klasse ... En dat is pas het topje van de in de hel smeltende ijsberg. Ik ben zelf erg benieuwd naar het verhaal, daar Blizzard hier een goede reputatie heeft opgebouwd. De rest moet ik toch echt ervaren. Ik heb het geluk gehad al een minuut of dertig met de Crusader te hebben gespeeld op de gamescom, wat al genoeg positieve indruk achter heeft gelaten. Maar de echte voorproef zal binnenkort pas gaan komen. Tijd om alvast te gaan kijken naar een nieuwe muis ...

Diablo III: Reaper of Souls verschijnt 25 maart op de pc. De uitbreiding zal ook op de PS4 gaan verschijnen in de Ultimate Evil Edition, maar hiervoor is nog geen releasedatum bekend.

Lees meer