Preview: Diablo III: Reaper of Souls

Vers van de Blizzard-persconferentie begaf ik mij van de zaal naar de beursvloer alwaar ik de nieuwste uitbreiding voor Diablo III mocht gaan proberen. Tijdens de persconferentie werden we al een beetje warm gemaakt met wat we zouden gaan spelen. Bij de stand van Blizzard aangekomen zag ik wederom een flinke wachtrij van gamers die een Wild Card-kaartje hadden gewonnen. Mijn perspas zorgde er echter voor dat ik meteen vooraan mocht gaan staan om plaats te namen achter een van de demosystemen. Gaan met die banaan!

onbekend

De Crusader
De belangrijkste toevoegingen aan Diablo III zullen natuurlijk de nieuwe gebieden en de nieuwe klassen zijn waarmee je Sanctuary mag gaan bevrijden van alle narigheid die daar rondhangt. Ten eerste zal ik mijn ervaringen met de Crusader beschrijven. De Crusader is een klasse die zeer sterk doet denken aan de Paladin uit Diablo III. Hij draagt zwaar pantser en kan goed omgaan met schilden en flails (= stok met ketting met daaraan gewichten). Zijn speciale vaardigheden zijn divers, met de nadruk op het versterken van hemzelf en de party, terwijl hij tegelijkertijd flinke schade uit kan delen. Zijn aanvallen zijn vooral gericht tegen grote groepen vijanden, waarbij hij zichzelf kan lanceren om even verderop met vernietigend resultaat op de door jou aangewezen plaats landt. Ook is hij goed met het jongleren met hamers, wat nog eens extra schade doet. Zijn kracht put hij uit zijn pantser. Hoe meer/zwaarder zijn harnas is, hoe meer schade hij doet. Al met al is het een klasse die het in zijn eentje niet slecht doet, maar wel het beste tot zijn recht komt in een party.

Westmarch
Een onderdeel van het gebied dat wordt toegevoegd aan de wereld van Sanctuary is de stad Westmarch. De stad is onder aanval van de troepen van Malthael, de engel des doods. De stad is groots en in typische Diablo-stijl opgezet. Veel smalle straten en steegjes afgewisseld met grootse pleinen vol monumenten. Tussen het geslacht door zat ik met volle teugen te genieten ven de details die in de achtergronden waren verwerkt. Het constante geluid van gevechten en geschreeuw vulde mijn koptelefoon, waardoor de stad steeds verder tot leven kwam (of steeds verder stierf...). De bevolking rent in paniek rond en je ziet haar geveld worden door Malthaels kwade krachten en veranderen in ondoden. Deze ondoden moeten natuurlijk niks van je hebben en beginnen meteen aan te vallen. De Crusader maakt daar gelukkig korte metten mee. Al snel liep mijn speelsessie ten einde en moest ik, gevuld met deze indrukken, plaats maken voor de volgende gelukkige.

onbekend

Voorlopig oordeel
Deze eerste demo van Diablo III: Reaper of Souls gaf een goede indruk van de stijl waarin Diablo III zich ontwikkelt. De game wordt duisterder en grimmiger, iets wat je terugziet in je tegenstanders en omgevingen. De Crusader steekt hierin fel af als brenger van licht en pijn in deze duisternis. Tot nu toe lijkt Diablo III: Reaper of Souls een waardevolle aanvulling te gaan worden voor de game, waarbij nog veel meer toevoegingen te wachten staan. Nu wordt het wachten geblazen, daar Blizzard nog geen concrete releasedatum heeft gegeven.

Diablo III: Reaper of Souls zal in 2014 uit gaan komen voor pc en Mac. Er is bevestigd dat de uitbreiding naar de consoles gaat worden geport, maar daarvan is nog geen releasedatum bekend.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?