Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Disney Infinity 3.0

  • Ontwikkelaar Avalanche Studios
  • Eerste releasedatum 28 augustus 2015
  • Platformen Xbox 360 , PlayStation 3 , Nintendo Wii U , PlayStation 4 , Xbox One
  • Genre Avonturen
  • Gameliner score -

Preview: Disney Infinity 3.0

Het is inmiddels al weer tijd voor Disney Infinity 3.0. Waar er in 2.0 vooral Marvel-helden werden geïntroduceerd, zijn dat nu Star Wars-personages en de kleurrijke karakters van de nieuwe animatiefilm Inside Out. Hopelijk pakt dit iets beter uit dan zijn voorganger, want daarover was ik niet bepaald te spreken.

onbekend

May the Force be with you

Tijdens Disney Infinity 2.0 had ik niet altijd door wat nou precies de bedoeling was van het spel. Sommige objectives waren niet altijd duidelijk en ik vroeg me dan ook vaak af of dit voor de doelgroep (kids) dan wel het geval was. Dit zorgde er ook voor dat ik niet stond te popelen om de game uit te spelen en al snel verder ging met andere games. De Marvel-characters waren leuk, maar daar was alles mee gezegd.

Nu ik een uurtje heb mogen vertoeven in de wereld van 3.0, heb ik toch wat meer hoop gekregen in dit nieuwe deel. De twee nieuwe playsets van Star Wars, Twilight of the Republic en Rise Against the Empire, zien er strak uit en bieden een hoop verschillende gebieden. Dit natuurlijk allemaal in de stijl van het Star Wars-universum en met vele herkenbare plaatsen. Twilight of the Republic staat vooral in het teken van Star Wars Episode 1 - 3 en Rise Against the Empire draait veelal om de laatste drie delen (of eerste drie, hoe je het ook bekijkt) uit de filmreeks. Niet alleen de jongere doelgroep zal dus genieten van deze game, ook de oudere gamers zullen zich waarschijnlijk wel kunnen vinden in deze nieuwe Infinity Star Wars-wereld.

onbekend

Bij deze nieuwe playsets horen vanzelfsprekend een hoop gloednieuwe karakters. Zo kun je aan de slag met bijvoorbeeld Darth Vader, Luke Skywalker, Obi-Wan Kenobi en zelfs Yoda. Veel van deze personages zijn te koop in de winkel of te vinden in een starterspakket, maar een aantal zijn alleen vrij te spelen via de game en kun je niet fysiek kopen. Dit zorgt er wel voor dat je veel verschillende soorten characters kunt bespelen, ook die uit bijvoorbeeld Star Wars Rebels en Star Wars: The Clone Wars. Zo probeert Infinity alle verschillende Star Wars-films en -series samen te laten komen in één wereld.

Op z'n kop en Inside Out

Naast de nieuwe Star Wars-playsets en -karakters zijn nu ook de personages uit de film Inside Out te bespelen. Diegenen die de film hebben gezien, weten dat deze zeer kleurrijk is en dezelfde stijl zet Disney Infinity 3.0 dan ook voort. Alle vijf de emoties kunnen worden gebruikt in de game, ieder met zijn eigen voor- en nadelen. Zo kan Woede wel over lava lopen, maar zullen wolken zo onder hem wegsmelten. Verdriet kan dan weer continu over wolken lopen, terwijl de anderen daar toch een stuk meer moeite mee hebben. Het is dan ook niet nodig om alle vijf de emoties aan te schaffen om de game uit te spelen, maar het is wel een stuk handiger en stiekem wil je ze natuurlijk allemaal in je bezit hebben. Tevens zijn er twee verschillende modi te bespelen in de Inside Out-wereld: de gewone gameplay in een Inside Out-jasje en een 2D-platform variant. Dit is een nieuwe optie in de Infinity-wereld en biedt net wat meer dan de standaardoptie.

onbekend

Voorlopig oordeel

Tot nu toe oogt Disney Infinity vrij goed. Als je iets hebt met het Star Wars-universum, zou ik deze game zeker even gaan checken. Natuurlijk is alles vooral voor kinderen gemaakt, maar ook volwassenen zullen zeker een aantal uurtjes kunnen ronddartelen in deze game en alle herinneringen ophalen uit de films. Ook ziet het Inside Out-gedeelte er geslaagd uit, zeker het platformgedeelte geeft een nieuwe draai aan de game en met de leuke characters wil je het zeker uitspelen. Nu is het afwachten of de game dit positieve oordeel kan waarmaken, want wie weet verveelt de game al na twee uur en bleek dit alles te mooi om waar te zijn.

Disney Infinity 3.0 verschijnt al bijna, namelijk op 28 augustus, voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360 en Xbox One.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?