Earth: Revival

  • Ontwikkelaar Nuverse
  • Eerste releasedatum 2023
  • Platformen Pc , Mobile
  • Genre Open-World , Survival , Third-Person Shooter
  • Gameliner score -

Preview: Earth: Revival - Beademing nodig?

Terwijl de Tokyo Games Show momenteel in volle vaart is, zouden we haast vergeten dat we nog niet eens zo heel lang geleden aanwezig waren op gamescom 2022. Er waren veel games en ook TikTok was groots aanwezig. TikTok kwam niet alleen, ontwikkelaar Nuverse werd namelijk aangehaakt voor de promotie van hun aankomende game, Earth: Revival. Een aankomende sci-fi shooter voor pc en Android devices. Wij zijn flink lang bezig geweest met de game en onze voorlopige mening vind je terug in deze Earth: Revival preview!

De planeet aan de beademing

Earth: Revival typeert zich als een sci-fi open wereld survival shooter. De game speelt zich af in het jaar 2112, een jaar waarin de Aarde is verwoest door mysterieuze aliens. Een handjevol mensen heeft de slachtpartij weten te overleven en uiteraard ben jij daar één van. Honderd jaar in de toekomst is de mens er qua wapens wel op vooruitgegaan, maar de mens is nog altijd uiterst kwetsbaar. Dat betekent dat je zeer vatbaar bent voor het geweld van de natuur en natuurlijk de vijanden die de Aarde bewandelen. Survivallen is dan ook een must en dat doe je op meerdere maps die ieder andere uitdagingen op je pad werpen. Zo zijn er bevroren landschappen die geteisterd worden door sneeuwstormen en word je blootgesteld aan de brandende zon in woestijnlandschappen. Dat betekent dat je het niet alleen tegen menig alien en ander gespuis dient op te nemen, maar ook tegen het geweld van de natuur. Zo moet je je beschermen voor bijvoorbeeld onderkoeling en dien je je regelmatig te hydrateren met gefilterd water.

Je kunt tijdens het survivallen echter ook risico nemen. Heb je bijvoorbeeld even geen water bij de hand, dan kan je er altijd voor kiezen om te drinken uit een ongecontroleerde waterbron. Met alle gevolgen van dien, want hierdoor kan je bijvoorbeeld diarree krijgen of zelfs het loodje leggen. Daarnaast dien je ook risico te nemen voor de nodige loot. Je kunt namelijk je personage en thuisbasis flink upgraden. Overleven en sterker worden, spelen dus een grote rol, maar dat overleven doe je toch voornamelijk tegen de vijanden in de game. Zo moest ik bijvoorbeeld een ondergronds hol uitkammen terwijl ik door golven aan vijanden werd gestalkt. Gelukkig ben je niet weerloos, je hebt namelijk altijd een main wapen, een secondary wapen en een pantser voor handen. Ieder wapen heeft een speciale skill en het pantser tovert je om in een soort mech die alles op diens pad kan verwoesten. Dit is echter enkel wanneer je een bepaalde meter weet vol te krijgen en is dan ook niet continu te spammen. Daarnaast word je ook nog bijgestaan door een soort pet die je helpt tijdens het vechten. In totaal heb ik er drie gezien, maar toch koos ik iedere keer weer voor de hond met raketwerpers. Apart? Jazeker!

Mobile focused

Tijdens de speelsessie hebben wij een uitgebreide demo mogen spelen op een Android-telefoon en een pc. De game is namelijk volledig geoptimaliseerd voor de smartphone. Sterker nog, de game is in eerste instantie ontwikkeld voor mobiele devices. Dat zag je ook goed terug tijdens de speelsessies. Op de Android telefoons speelde de game namelijk een stuk beter dan op de pc. Op de telefoon krijg je een typische mobile gaming ervaring voorgeschoteld. Richten wordt sterk bijgestaan door aim assist en de speciale krachten activeren doe je met een simpele druk op een icoontje. Wel moet ik zeggen dat ik serieus onder de indruk was van de grafische performance op de mobiel. De game is haarscherp en speelde prima weg.

De focus ligt dus op de mobiel en dat is overduidelijk te merken aan de pc-port. De build die ik heb mogen spelen zat namelijk tjokvol bugs en glitches. Veel zijn met een beetje elleboogvet wel weg te werken, maar over het algemeen had ik niet het idee dat ik een volwaardige pc-game aan het spelen was. De wereld voelde matig aan en waar ik op de telefoon nog onder de indruk was van de grafische performance, werd dat op de pc een beetje om zeep geholpen. Jammer, want een dergelijke survival game zou niet misstaan op de pc.

Voorlopig oordeel van Rudy Wijnberg

Heb ik het idee dat Earth: Revival een fantastische game gaat worden? Niet echt. Het lijkt mij voornamelijk een prima mobile game, maar op de pc wist de huidige build in ieder geval nog niet te overtuigen. Dat kan natuurlijk veranderen in de toekomst, de game komt namelijk voorlopig nog niet uit. Het concept is interessant, maar ook weer niet bijzonder origineel. Ieder onderdeel hebben we weleens gezien. Dat is niet erg, maar ik ben geen een keer echt uit mijn schoenen geblazen van wat ik heb mogen spelen. Of komende builds mij op een ander idee gaan brengen is nog maar de vraag. Wij houden Earth: Revival in ieder geval goed in de gaten.

Earth: Revival verschijnt ergens in 2023 voor pc en Android-devices. De game moet uiteindelijk ook op iOS devices komen te verschijnen. Interesse in de beta? Schrijf je dan hier in voor de Earth: Revival beta!

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?