Preview: Faxion

Faxion is een MMORPG waarin je de standaard elfjes en orkjes achterwege kunt laten. Dit is een rechtstreekse slag tussen de hemel en de hel! De inzet is de controle over de zeven zonden: ijjdelheid, hebzucht, lust, jaloezie, gulzigheid, woede en luiheid. Hoe dit in zijn werk gaat? We gaan nu de eerste stapjes volgen van een nieuwe hemelse heldin, Klootengeltje!

Kies je Faxion
De naam van mijn character in de game laat al doorschemeren dat ik de kant van de hemelse strijdkrachten heb gekozen. Uiteraard maakt het niet zoveel uit welke kant je kiest; het doel is voor beide hetzelfde, namelijk de gebieden in Limbo veroveren waar de zonden vertoeven.
Maar om weer terug te komen bij Klootengeltje: na het uiterlijk te hebben bepaald kon ik mijn eerste stapjes zetten. Ik kwam als eerste aan in de hemel, alwaar ik meteen geronseld werd om in de heilige oorlog te dienen. Nou zeg, ben je net eindelijk in de hemel aangekomen, mag je gelijk gaan knokken! Wat een hiernamaals...

onbekend

Gameplay en andere zaken
De gameplay in Faxion is niet origineel. Dat klinkt bot, maar dat is gewoon een feit. Maar dit houdt niet in dat hij slecht is. De beste elementen uit World of Warcraft zijn klakkeloos overgenomen, waardoor het meteen goed aanvoelt. Je klikt op een tegenstander en klikt op je vaardigheden om deze tegenstander naar de hel of de hemel te sturen. Maar ook quests komen bekend voor. Zo heb je je questlijstjes, sloop-x-beesten-om-extra-spullen-te-krijgen questjes en vergeet vooral niet de postbode-stijl questjes á la breng object x naar persoon y. Dit is ook niet slecht, want het is gewoon zo dat dit soort quests simpelweg in een MMORPG horen. En zeg nou zelf: bijna alles in MMORPG-land is al eens gedaan door World of Warcraft. Grafisch ziet de game er trouwens aardig uit. Het is lekker cartoonachtig qua stijl, iets wat Faxion een lekker ontspannen vibe geeft. De humor is ook niet weggelaten. Zo krijg je bijvoorbeeld als questreward een stapeltje hosties of moet je een stel luie zielen in elkaar schoppen omdat ze lui zijn.
Een origineel concept in Faxion is het veroveren van de zonden. Elke dag zijn twee gebieden waar een zonde resideert beschikbaar om voor te knokken. Dit kun je doen door het verslaan van spelers in de vijandige factie en het veroveren van controlepunten in het gebied. De factie die de meeste controlepunten weet te veroveren wint de zonde voor de factie. Tenminste, totdat het gebied weer omstreden is!

onbekend

Voorlopige oordeel
Faxion is geen originele MMORPG qua gameplay, maar wel qua setting en stijl. De gevechten rond de zonden zijn origineel en leuk uitgewerkt. De humor is subtiel, maar goed te merken, waardoor je met een glimlach zit te spelen. Faxion zal zeker wat vaste fans gaan krijgen zodra de game uitkomt!

Wil jij Faxion eens proberen? Stuur dan een mail naar prijsvraag@gameliner.nl voor een bèta sleutel! Doe het snel, want op=op!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?