Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Preview: Final Fantasy: The 4 Heroes of Light

Geplaatst: 15 augustus 2010 14:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Om nog eens even duidelijk te maken dat Square Enix flink bezig is met het uitbreiden van een Final Fantasy reeks zal zeer binnenkort weer een nieuw deel verschijnen en nee we hebben het hier niet over deeltje XIV. Square Enix komt namelijk met een nieuwe spin-off binnen de reeks, genaamd Final Fantasy: The 4 Heroes of Light. Hiermee zullen we weer een stukje terug keren in het ouderwetse Final Fantasy stijltje. Final Fantasy: The 4 Heroes of Light zal namelijk over dezelfde grafische stijl beschikken als andere Final Fantasy-remakes die inmiddels al op Nintendo DS verschenen zijn.

Prinses missing
In The 4 Heroes of Light zul je in een klein koningrijk belanden, genaamd Horme. In dit koningrijk zul je het verhaal van Brandt volgen. Brandt is net 14 jaar geworden en moet voor de koning verschijnen. Iedere 14-jarige moet zich namelijk voorstellen aan de koning als één van de volwassenen. Er is echter wat vreselijks gebeurd. Wanneer Brandt bij het kasteel aan komt blijkt de prinses vermist te zijn.
Hier is waar Brandts verhaal echt begint. De koning stuurt hem namelijk op de belangrijke missie om zijn dochter te redden van de 'Heks van het Noorden'. Brandt blijft echter niet alleen, want al gauw wordt hij vergezeld door de overige drie Heroes of Light Josqua, Yunita en Aire.

Klassieke systems
Ook deze Final Fantasy zal weer gebruik maken van de klassieke turn-based actie en natuurlijk het klassieke job system dat er voor zal zorgen dat je weer een dozijn jobs kunt toekennen aan de Heroes. Dit systeem wordt ook wel het Crown System genoemd.
Om het wat makkelijker te maken bevat de game ook een simpel command-based systeem. Square Enix heeft naast alle klassieke systemen ook iets nieuws toegevoegd. Zo is het battle systeem omgegooid en krijgt het de naam Action Point System. Dit systeem zal ervoor moeten zorgen dat alle spelers, van jong tot oud, gemakkelijk het battlen onder de knie krijgen.

Hulp is onderweg
Mocht je vast komen te zitten, dan kun je natuurlijk ook altijd de hulp van je vrienden inschakelen. The 4 Heroes of Light is namelijk ook met zijn vieren te spelen doormiddel van de draadloze Wi-Fi verbinding. Deze multiplayer modus bevat nog een voordeel, want alle items die dan gevonden worden zijn ook te gebruiken in de singleplayer modus.

Voorlopige conclusie
Het ziet er vooralsnog naar uit dat ook deze spin-off weer zal gaan slagen bij de Final Fantasy fans. We zullen echter nog even moeten wachten op de release van Final Fantasy: The 4 Heroes of Light. De game zal op 8 oktober naar de DS komen.

Lees meer