Preview: Gears of War: Judgment

Geplaatst: 9 maart 2013 16:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Zoals je misschien wel weet ben ik een enorme Gears of War-fan. Ik heb alle delen met heel veel plezier gespeeld en vooral in de multiplayer heb ik een behoorlijke tijd gestopt. Over iets minder dan twee weken zal het nieuwste deel in de serie verschijnen, namelijk Gears of War: Judgment. Hoog tijd om even vooruit te blikken naar deze game.

Judgment
Gears of War: Judgment gaat niet verder waar deel 3 gestopt was, maar gaat juist terug in de tijd. De game speelt zich voor het eerste deel af, dertig dagen na Emergence Day om precies te zijn. Baird, Cole en de rest van Kilo Squad staan in het begin van de game al gelijk voor de krijgsraad. Het team heeft namelijk grote risico's genomen tijdens hun missies. Er zullen continu flashbacks plaatsvinden om duidelijk te maken wat er precies is gebeurd.

Sterren verdienen
Nieuw in de singleplayer is de mogelijkheid om sterren te verdienen door bijvoorbeeld headshots te maken. In elk level kan je drie sterren verdienen. In de levels zijn ook Declassified Missions te vinden. Zo zijn er missies waarbij je alleen bepaalde wapens mag gebruiken, maar ook missies waarbij je tegen sterkere tegenstanders moet strijden. Deze Declassified Missions zorgen ervoor dat je sneller een hogere ranking haalt, maar maken de game wel moeilijker. Met de sterren die je verdient kan je allerlei verschillende dingen vrijspelen, waaronder weapon skins, karakters en armor skins.

Wapens en granaten
Een nieuwe Gears of War betekent natuurlijk ook een aantal nieuwe wapens. Zo hebben we onder andere de Markza voorbij zien komen. Dit is een soort semiautomatische sniper. De Breechshot is weer een goed geweer voor medium tot korte afstanden waarbij headshots extreem dodelijk zijn. Ook is er een Booshka aanwezig, wat een soort granaatwerper is.

Er zijn ook een aantal nieuwe granaten te vinden. Zo heb je granaten waarmee je tegenstanders kan spotten en granaten die je teamgenoten een extra levensboost geven. Daarnaast kan je de granaten nu recht voor je uit gooien en blijven ze automatisch plakken.

Multiplayer
De belangrijkste modus voor Gears of War is voor mij altijd de multiplayer geweest. Gears of War: Judgment zal drie nieuwe multiplayermodi bevatten. De eerste modus is OverRun. Dit lijkt een beetje op een combinatie van Beast en Horde. Het COG-team moet een bepaald punt op de map beschermen van de Locust. De COG kan uit verschillende klassen kiezen, namelijk een medic, een scout, een engineer en een soldier. De Locust kan uit nog veel meer verschillende soorten karakters kiezen.

En andere nieuwe modus is Free-For-All. Dit is voor het eerst dat je een Gears of War-game zonder team kunt spelen. Het is de bedoeling om als eerste het vooraf bepaalde aantal kills te maken. Dit gaat waarschijnlijk zeer chaotisch worden, maar het lijkt me wel heel erg vet!

De laatste nieuwe modus is Domination. In deze modus zijn er drie verschillende ringen op de map die je moet veroveren. Deze ringen moet je zo lang mogelijk in je bezit houden om de game te winnen.

Er is ook nog een bekende modus aanwezig, namelijk Team Deathmatch. Vanaf 2 april zal ook nog Execution gratis te downloaden zijn en er zullen nog minstens twee andere nieuwe modi komen waar wel voor moet worden bètaald.

Verwachting
Ik weet het bijna zeker: Gears of War: Judgment gaat echt een topper worden! De game brengt misschien naast een nieuw verhaal, nieuwe wapens en nieuwe multiplayermodi niet zo heel veel vernieuwing, maar dit is precies de vernieuwing die ik wilde zien. Gears of War 3 was al top, dus waarom zou je daar al te veel aan gaan sleutelen? Dankzij de Declassified Missions zal een tweede playthrough waarschijnlijk nog leuker zijn dan anders en biedt het ook extra moeilijkheid. Maar ik kijk vooral uit naar de multiplayer, en dat ziet er weer veelbelovend uit. Ik kan haast niet meer wachten!

Gears of War: Judgment zal op 22 maart exclusief voor de Xbox 360 verschijnen.

Lees meer