Preview: God of War: Ghost of Sparta

Twee jaar geleden werd de succesvolle God of War serie geïntroduceerd op de PSP met een game die we vandaag de dag allemaal kennen als Chains of Olympus. Met die game bewezen de makers dat alle actie van de PlayStation 3 ook goed werkte op de PSP. Het is nu twee jaar na dato en eind dit jaar komt de volgende PSP-God of War uit, dit keer met de titel Ghost of Sparta.

Verhaal
Qua verhaal speelt Ghost of Sparta na het eerste deel uit de God of War serie. Je komt meer te weten over de tatoeages en littekens van Kratos en je beleeft zijn carrière naar de top als God of War. Dit achtergrond verhaal is natuurlijk leuk om mee te pakken, maar uiteindelijk draait het in God of War natuurlijk om de gruwelijke gevechten, meesterlijke combo's en krachtige eindmoves.

Meer van hetzelfde... of niet?
Van de eerste God of War op de PSP weten we dat Kratos ook op de handheld van Sony grote indruk weet te maken. De game draaide heel soepel en de actie spatte van het kleine beeldscherm af alsof je aan het gamen was op de grote broer, de PlayStation 3. Na een speelsessie op de gamescom werd het me duidelijk dat ook deze Ghost of Sparta goede zaken zal gaan doen. Qua gameplay doet deze game niet onder voor de eerste. Je komt nog meer vijanden tegen, nog meer eindbazen en nog meer manieren waarop je deze, door een combinatie van hack 'n slash en quick time events, het loodje laat leggen. Klinkt misschien als meer van hetzelfde, maar dit is natuurlijk wel de formule waarmee God of War groot is geworden. Toch is een game die helemaal hetzelfde is als zijn voorganger natuurlijk niet leuk, maar daarom hebben de ontwikkelaars ook wat nieuwe features in de game gestopt.

Vijanden gooien en meer
Zo zijn er een paar nieuwe fighting moves geïntroduceerd. Je kunt tegenstanders met een druk op de knop tegen de grond werken, om daarna een paar rake klappen uit te delen aan je hulpeloze vijand. Ook kun je vijanden hardhandig oppakken om ze daarna met veel kracht en geweld weg te smijten, zodat ze een paar meter verderop een pijnlijke landing op de grond beleven. Naast de nieuwtjes in gevechten zijn er ook weer veel nieuwe puzzels die je op moet lossen (veelal bedoeld om van A naar B te komen) en er zijn grotere eindbazen meer vijanden. De rest van de nieuwe wereld moet je vooral zelf maar gaan ontdekken.

Stunning visuals
Dan nog even een aparte alinea over de grafische kwaliteit van de game. Want jongens, wat ziet die game er weer goed uit op de PSP. Net als Chains of Olympus weet Ghost of Sparta veel potten te breken op het gebied van de plaatjes. De ontwikkelaars noemen het zelf 'Stunning Visuals' en ik kan ze daarin geen ongelijk geven!

Voorlopige conclusie
Mijn eerste speelsessie met God of War: Ghost of Sparta was er één om niet snel te vergeten. Meer vijanden, meer eindbazen, meer moves in gevechten, meer landschapspuzzels en opnieuw graphics waar je u tegen zegt. De nieuwe God of War game op de PSP lijkt wederom een groot succes te gaan worden!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?