Preview: Guitar Hero: World Tour

Van Guitar Hero: World Tour wisten we wel wat, maar alles was nog niet bekend. Vandaag hebben we de persconferentie van Activision in Leipzig bijgewoond, en praten we je kort bij over de mogelijkheden.

World Tour zal standaard met 85 songs geleverd worden. Het aantal nummers is uit te breiden met downloadbare content uit de store GHTunes. Hier komen packs en singles in, maar ook gratis nummers die jij of anderen zelf kunnen maken en uiploaden.

Het maken van nummers gaat vrij eenvoudig, tenminste, zo zag het eruit. Je pakt de gitaar of het drumstel, en kunt naar eigen inzicht verschillende noten spelen. Mocht je geen drumtalent zijn, kun je ervoor kiezen om een korte drumsessie te spelen, en deze vervolgens automatisch te laten herhalen.

Maar ook met de gitaar kun je drummen. Dit kan, omdat je verschillende effecten en sounds aan de gitaar kunt veranderen. In totaal zitten er bijvoorbeeld al vijftig voorgeïnstalleerde gitaarsounds in de game. Zelf kun je ook de notenbalk aanpassen, mocht je daar noodzaak in zien.

Leuk detail is dat je behalve het gewone drumstel, ook een eigen elektrish drumstel kunt aansluiten. Heb je dus toevallig een reteduur drumstel, dan kun je dit gewoon inpluggen en daarmee beats eruit knallen. Ook de Rock Band instrumenten zijn compatible met Guitar Hero: World Tour.

Wanneer je eenmaal een paar lekkere beats hebt weten te produceren en je hebt ze opgenomen, dan kun je GHMix starten. Hier vindt het ware producerwerk plaats. Je kunt drums, lead- en basgitaarstukken op de juiste plaats plakken en zo je eigen muziek maken.

Dit eenmaal gedaan kun je de tracks naar GHTunes uploaden om zo jouw muziek met de rest van de wereld te sharen.

Hier bovenop kun je ook nog eigen characters maken. Het gezicht is aan te passen, evenals outfits en natuurlijk instrumenten.

Dit alles mogen we in de herfst gaan verwachten, en wel op Xbox 360, Wii, PlayStation 2 en PlayStation 3.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?