Preview: Halo: The Master Chief Collection

De game waar ik dit jaar nog het meest naar uitkijk, is Halo: The Master Chief Collection. Meestal laat ik remakes van games die ik al heb gespeeld links liggen, maar Halo: The Master Chief Collection is zo'n compleet pakket dat het gewoon de perfecte game voor LAN-parties moet worden. Alweer een tijdje geleden heb ik de game al uitgebreid behandeld in mijn preview, dus mocht je die nog niet hebben gelezen, dan zou ik dat zeker even doen. In deze preview zal ik namelijk alleen de dingen bespreken die ik niet in mijn vorige preview heb besproken.

onbekend

Multiplayer remastered

In mijn vorige preview gaf ik al aan dat zes multiplayermaps van Halo 2 de Anniversary-make-over krijgen, wat betekent dat deze maps helemaal opnieuw zijn opgebouwd. Deze maps hebben dan ook een nieuwe naam gekregen. Het gaat om de maps Bloodline (Coagulation), Lockdown (Lockout), Shrine (Sanctuary), Stonetown (Zanzibar), Warlord (Warlock) en Zenith (Ascension). Halo-fans herkennen de maps gelijk, maar er zijn wel een paar kleine wijzigingen in de geometry. Sommige paden zijn bijvoorbeeld wat verbreed en er zijn nieuwe vluchtroutes toegevoegd. Daarnaast kan je nu ook je omgevingen gebruiken om je tegenstanders te doden, bijvoorbeeld door op een hangend blok ijs te schieten, waarna het bovenop je tegenstander kan vallen. Omdat deze maps gemaakt zijn voor de Xbox One, zien ze er ontzettend goed uit.

Andere Halo's niet onaangeraakt

Halo 2 is de enige Halo-game die niet eerder voor de Xbox 360 is verschenen. In Halo: The Master Chief Collection is dus de meeste aandacht gegaan naar het opnieuw uitbrengen van deze game. Desondanks hebben de andere Halo-games in dit pakket ook een upgrade gekregen. Zo draaien alle games in 1080p met 60 frames per second. Dat is echter niet de enige verbetering. Tijdens de gamescom heb ik heel kort (hoogstens een minuut) gameplaybeelden kunnen zien van Halo 3. Zo is de belichting verbeterd en is er meer detail aanwezig. Natuurlijk zal Halo 2 wel de mooiste game uit de collection blijven, maar het is goed om te zien dat de andere games niet onaangeraakt blijven.

onbekend

Alles Halo

Gelijktijdig met Halo: The Master Chief Collection zal Halo Channel verschijnen. Dit is een soort hub voor alles wat met Halo te maken heeft. Hier zal ook de serie Halo: Nightfall te zien zijn. Daarnaast kan je allerlei extra informatie over alles uit de Halo-games. eSports-liefhebbers kunnen hier ook terecht voor livestreams, waarbij extra statistieken in beeld kunnen worden getoond, zodat je direct ziet hoe iedereen ervoor staat. Actieve gebruikers van Halo Channel zullen worden beloond met in-game content voor Halo: The Master Chief Collection en de bèta van Halo 5: Guardians, welke eind dit jaar begint voor eigenaren van Halo: The Master Chief Collection.

Lijst der lijsten

In mijn vorige preview vertelde ik al dat je maar liefst 4000 G kan halen. Dit klonk veel, maar als je alle Achievements uit voorgaande games optelt, dan kom je uit op 5750 G. Ik was dan ook benieuwd of de collection een compleet nieuwe lijst zou krijgen of dat er gewoon een aantal Achievements zijn weggelaten. XboxAchievements heeft inmiddels de volledige lijst geplaatst, waarin we zien dat er vierhonderd Achievements aanwezig zijn. Een hoop Achievements komen uit de voorgaande games, maar er zijn ook aardig wat nieuwe te zien. Sommige Achievements beloven echt een enorme uitdaging te worden, zoals LASO Master, waarbij je alle LASO (Legendary All Skulls On)-playlists moet voltooien. Veel succes daarmee! Ook zijn er speedrun- en scorerun-Achievements aanwezig. Hier zijn overigens ook leaderboards voor, zodat je jezelf met je vrienden en de rest van de wereld kunt vergelijken. Voor de completionists zal het een enorme klus worden om al deze Achievements binnen te halen.

onbekend

Verwachting

We moeten nog heel even wachten en dan kunnen we aan de slag met misschien wel de beste game voor LAN-parties ooit. Halo: The Master Chief Collection belooft een enorme collectie te worden met misschien wel voor honderden uren aan content. Zelfs al ken ik alle games al, dan nog wil ik deze collectie gewoon hebben. Halo 2 heeft in deze collectie natuurlijk de meeste aandacht gekregen, maar het is goed om te zien dat de andere games ook grafische upgrades hebben gekregen. Daarnaast zien de Achievements eruit als een leuke uitdaging, dus ik kan niet wachten om ze allemaal te verdienen!

Halo: The Master Chief Collection verschijnt op 11 november exclusief voor de Xbox One.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?