Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Happy Game

  • Ontwikkelaar Amanita Design
  • Eerste releasedatum Q2 2021
  • Platformen Pc , Nintendo Switch
  • Genre Platform , Indie , Horror
  • Gameliner score -

Preview: Happy Game - zeker geen happy game

Happy Game volgt het verhaal van een jongetje dat in een verschrikkelijke nachtmerrie terechtkomt. De demo van de game is maar kort en kan binnen een kwartier uitgespeeld worden, maar dat betekent niet dat je geen goed beeld krijgt van wat voor game je kunt verwachten.

onbekend

Happy Game is geen ‘happy game’

Happy Game begint met een waarschuwing: Happy Game is geen ‘happy game’. Dat is nog zacht uitgedrukt. Daarnaast is het verstandig deze game niet te spelen als je epilepsie hebt of snel last hebt van verontrustende taferelen. Daar zit de game namelijk vol mee. Of ja, de demo alleen zit er al vol mee. Het begint nog redelijk rustig. Je ziet een jongetje in zijn slaapkamer zitten en tekenen. Niks aan de hand, zou je zeggen. Maar dan gaat hij naar bed en kom je terecht in een angstaanjagende nachtmerrie.

Het is donker en je ziet bijna niets, afgezien van de spotlight die op je gericht is. Het enige dat je hoort is het jongetje dat zachtjes tegen zichzelf zingt. Of misschien wel praat? Het lijkt erop dat elke keer dat het jongetje praat, er slechts een soort neuriënd geluid uit zijn keel komt. Het doet me een beetje denken aan Don’t Starve, waarin de personages allemaal het geluid van een ander instrument laten horen als ze praten. Je begint te lopen en komt een voetbal tegen die uit een belangrijke herinnering van het jongetje komt. Hij is afgepakt door een pestkop.

onbekend

Dat is geen normale knuffel...

Dan begint de ellende. Je rent achter de bal aan, ook al weet je dat dit absoluut niet slim is om te doen. Af en toe stopt de bal en kom je angstaanjagende figuren tegen, waarvan je de bal moet zien af te pakken of terug te krijgen. Het zijn dingen die leuk beginnen, zoals een katten knuffel, maar langzaamaan veranderen ze in monsters of andere dingen die recht uit een nachtmerrie komen. Het enige dat je kunt doen, is naar links of naar rechts lopen en op sommige momenten kun je zelfs helemaal niet meer vooruit komen. Het geeft een benauwend gevoel, zelfs zonder de aanblik van de enge wezens die je tegenkomt, of de knipperende rode lichten die je ziet.

In Happy Game kom je enkel de kleuren zwart, wit en rood tegen. Dit zorgt voor een onheilspellende sfeer. Het jongetje probeert koste wat kost zijn bal te pakken te krijgen, maar het enige dat hij bereikt, zijn engere visioenen. Tot op het moment dat er een groot, bebloed monster achter hem aanzit dat hem uiteindelijk te pakken krijgt. En dan is de demo afgelopen.

onbekend

Voorlopig oordeel van Eilish

De demo van Happy Game is kort maar krachtig. De sfeer die de ontwikkelaar neerzet, is ijzingwekkend, zelfs in een cartoonstijl. De besturing van de game is erg simpel, het enige dat je kan doen, is een slepende beweging maken met je muis om te bewegen of voor interactie met voorwerpen. De muziek verandert steeds tussen opgewekt en onheilspellend, maar de enigszins vrolijke muziek maakt wat je ziet niet vrolijker. Want nee, Happy Game is zeker geen vrolijke game. Als kind heeft iedereen nachtmerries, maar hopelijk niet zoals deze. Ik kan eigenlijk niets negatiefs zeggen over deze demo, behalve dat hij erg kort was en dat ik graag meer wil zien. Ik kan niet wachten op de volledige game!

BRON Steam

Over auteur Eilish Janssen

Eilish Janssen Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?