Preview: Hyrule Warriors

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

In december van vorig jaar werd Hyrule Warriors aangekondigd. Deze game speelt zich in het Zelda-universum af, maar is totaal anders dan je van de Zelda-serie gewend bent. Dat heeft iedere Zelda-kenner gelijk kunnen zien in de aankondigingstrailer van de game. Mijn mond viel open van verbazing na het zien van die trailer. What the fuck is dit?, dacht ik bij mezelf. Nintendo heeft ons dit de afgelopen maanden wat duidelijker gemaakt en afgelopen dinsdag verscheen er zelfs een Nintendo Direct-aflevering die volledig in het teken stond van deze game. In deze Preview zal ik je vertellen wat je nou van Hyrule Warriors kunt verwachten.

Heel veel hakken

Hyrule Warriors heeft bewust geen Zelda in de titel staan, omdat het bijna niets te maken heeft met de Zelda-games. Je moet het eigenlijk zien als een Dynasty Warriors-game in het Zelda-universum. Dit betekent dat je grote slagvelden hebt met een enorme hoeveelheid aan vijanden die je moet verslaan. Je hebt misschien wel honderd vijanden tegelijkertijd op je beeldscherm. Aan jou om hier al hakkend doorheen te slaan. Deze game richt zich dus puur op de actie en het hakken. Dit doe je niet helemaal alleen, want er zijn ook soldaten en andere personages uit het Zelda-universum en daarbuiten aanwezig die met je meevechten. Om het overwicht in het gevecht te krijgen, zal je forten op de kaart moeten veroveren om meer soldaten tot je beschikking te krijgen. Om het level uiteindelijk te voltooien, zal je verschillende doelstellingen moeten behalen. Zo zal je in het begin bijvoorbeeld iemand moeten ondersteunen bij het vechten en zal je tegen het einde van het level het moeten opnemen tegen een enorme eindbaas.

Bekende items

Natuurlijk zijn de nodige items aanwezig die we kennen uit de Zelda-serie. Zo zullen onder andere de pijl en boog, hookshot, bommen en boemerang aanwezig zijn in deze game. Ook nu heb je niet alles direct tot je beschikking, maar speel je de items vrij tijdens de missies. Wanneer je een item vindt in een level, heb je deze vrijwel altijd nodig tegen de eindbaas, net als in de Zelda-games. Eén van de eindbazen in Hyrule Warriors is King Dodongo. Je verslaat hem door bommen in zijn mond te gooien.

Veel personages

Je kunt de game uiteraard met Link en zijn zwaard spelen, maar er zijn nog veel meer personages aanwezig. Zo zal je ook met Zelda en haar degen, Impa en haar grote zwaard en met Sheik en haar harp kunnen spelen. Andere speelbare personages zijn Darunia, Ruto, Midna, Agitha, Fi, Ghirahim en zelfs Ganondorf zal een speelbaar personage zijn. Elk personage heeft zijn eigen aanvallen en speciale aanvallen. Dit zou de replaywaarde dus enorm kunnen verhogen als je de game met elk karakter wilt gaan uitspelen.

Badges maken

In Hyrule Warriors is een levelsysteem aanwezig. Je kun XP verdienen door het verslaan van enemies, waardoor je uiteindelijk levels omhoog zal gaan en je je stats verbetert. Daarnaast bevat de game een badgesysteem om nog sterker te worden. Door middel van de voorwerpen die enemies droppen en wat Rupees, kan je deze badges maken. Een badge kan je bijvoorbeeld een nieuwe combo geven of ervoor zorgen dat je vaker een potion kan gebruiken. Daarnaast kan je wapens vinden die skills bevatten, waardoor je bijvoorbeeld meer damage aanricht of vaker een hartje kan vinden. Deze wapens kan je ook combineren met wapens zonder skills, zodat je betere wapens kunt creëren.

Samen hakken

Je kunt de game ook met zijn tweeën spelen. Dit is alleen lokaal mogelijk. Dankzij de Wii U GamePad hoef je hiervoor niet hetzelfde scherm te delen, maar heeft ieder zijn eigen scherm. Op de tv kan dan worden gespeeld met een Pro Controller of Wiimote in combinatie met een Nunchuk. Tijdens de Nintendo Direct werd wel duidelijk gemaakt dat de schermresolutie wat lager zal zijn als je met zijn tweeën speelt. Of dit echt hinderlijk is, valt nog te bezien.

Klassieker in een modern jasje

Naast de verhaalmodus bevat Hyrule Warriors de modus Adventure Mode. Deze modus doet een beetje denken aan de klassieke The Legend of Zelda op de NES. Je zal eerst op een kaart moeten aangeven naar welk aanliggend gebied je wilt gaan. Als dit een gebied is waar je nog niet eerder bent geweest, dan zal je een bepaalde uitdaging moeten voltooien, zoals driehonderd enemies in tien minuten verslaan. Dit doe je dan weer in de stijl van Hyrule Warriors. Wanneer je de uitdaging hebt voltooid, kan je de aanliggende gebieden op de kaart bereiken. In sommige gebieden heb je ook de mogelijkheid om Search te gebruiken, waardoor verborgen schatten worden onthuld. Echter heb je vaak dan nog wel een item nodig, zoals een bom. Door het spelen van deze modus kan je onder andere nieuwe personages en wapens vrijspelen.

Verwachting

Waarschijnlijk zullen niet alle Zelda-fans blij worden van Hyrule Warriors. De gameplay is gewoon compleet anders dan de Zelda-games die we kennen. Deze game lijkt zich volledig op de actie te focussen, terwijl het ontdekken en puzzelen bij de Zelda-games ook heel erg belangrijk waren. Voor Zelda-fans die ook van Dynasty Warriors houden, is dit natuurlijk de perfecte combinatie. Hoewel ik nog nooit een Dynasty Warriors-game heb aangeraakt, ben ik toch benieuwd naar deze game. Het lijkt we vooral lachen om samen met een vriend overal doorheen te hakken. Ik vraag me alleen wel af of dat niet snel eentonig gaat worden. Over een maand komen we hier achter.

Hyrule Warriors verschijnt op 19 september exclusief voor de Nintendo Wii U.

Lees meer