Preview: In de Ban van de Ring: Aragorn's Avontuur

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het weer was mooi en het zonnetje straalde vol goede moed boven de hordes elven, dwergen, orken en andere vreemde lieden. Midden Aarde? Nee, ik bevond mij op de Elf Fantasy Fair. De perfecte setting vol fantasie, waar ik de nieuwe game In de Ban van de Ring: Aragorn's Avontuur mocht testen op de Wii.

Aragorns wat?
Aragorn's Quest is een game waarin je het verhaal uit de Lord of the Rings naspeelt. Het verhaal is gecentreerd rond de ranger Aragorn en je beleeft de grote gebeurtenissen vanuit zijn standpunt. De game zelf is bedoeld om de hele familie te bekoren en is dus naar verhouding braaf. Geen bloed of rondvliegende ledematen, maar desondanks toch geloofwaardige actie. Je Wii afstandsbediening dient om zwaardslagen na te bootsen. Je nunchuk bedient het lopen en je schild, waarmee je slagen af kunt weren en vijanden uit balans kunt brengen, alvorens je ze na een paar goed gemikte zwaardslagen het gras laat proeven. De Wii levert best goede grafische prestaties, en ondanks de grote hoeveelheid aan bezigheden op het scherm komt het toch lekker vloeiend over.

Avonturen
In een van de levels die ik mocht testen draaide het allemaal om het volgen van een groep orken die Merry en Pippin ontvoerd hadden. Ik moest als Aragorn, samen met Legolas de elf en Gimli de dwerg, de groep orken te pakken zien te krijgen om de hobbits te bevrijden. Onderweg kwam ik verscheidene groepen goblins tegen, maar deze bleken eenvoudig te vernietigen met een paar felle zwaaien met mijn Wii-mote. Soms was ik de weg kwijt, maar dankzij een speciale functie in de game werd het pad mij via een magische stofwolk gewezen. Nadat ik nog enkele groepen goblins platgeslagen had kwam ik de groep orken tegen aan de rand van een bos. Deze groep was duidelijk taaier dan de goblins die ik tot dan toe moest verslaan, en even leek het verkeerd te gaan. Echter, zoals het hoorde in het verhaal, kwamen de kordate mannen van Rohan mij ontzetten uit een nare situatie.

Het Lord of the Rings gevoel
Het tweede level dat ik mocht testen zette mij in het midden van het gevecht tijdens de slag bij Helm's Deep. Dit fort, verdedigd door de kordate mannen van Rohan, was onder beleg door de legers van Saruman. Ik bevond mij op de muren, alwaar ik golf na golf orken een snel kaartje grond moest bezorgen. Dit was een erg taai gevecht, maar het gaf wel dat gevoel dat je er echt tussen staat.
Je bent echt bezig met het verhaal na te spelen, met alle vloeiende actie die daarbij hoort!

Voorlopig oordeel
Ikzelf ben best te spreken over de game. Ik kan hem dan ook aanraden als je een Lord of the Rings fan bent, en al zeker als je een game wil die je kunt spelen met jongere gamers.

In de Ban van de Ring: Aragorn's Avontuur komt dit najaar uit op de Wii, PS3, PSP en de DS.

Lees meer