The Crew: Calling All Units

  • Ontwikkelaar Ubisoft Ivory Tower
  • Eerste releasedatum 29 november 2016
  • Platformen PlayStation 4
  • Genre Racing
  • Gameliner score

Preview: Jagen op elkaar in The Crew: Calling All Units

Ubisoft kwam wederom met heel veel games naar gamescom dit jaar. Een van de games die ik heb kunnen uitproberen is, The Crew: Calling All Units. De game is een uitbreiding op de bestaande game uit 2014. In de game kun je niet alleen als de wegpiraat spelen, zoals in de voorgaande delen het geval was, maar nu ook als de politie. Tijdens de uitgebreide hands-on speelden we twee potjes. In het ene potje was ik de slechterik en moest ik uit handen blijven van de politie. In het andere potje speelde ik juist als de politie en moest ik achter de schurken aan. We speelden de matches met twee groepen van twee personen waarbij ik ben vergezeld door een Ubisoft-medewerker die alleen maar andere spelers blokte, waardoor zij zwaar overpowered waren. Desondanks heb ik beide rondes vrij makkelijk gewonnen en dat terwijl ze allemaal bekend waren met The Crew en het mijn eerste keer was. Ik moet zeggen dat ik iets gemist heb, want ik vind The Crew: Calling All Units nog verrassend leuk.

onbekend

Maak keuzes


Het concept dat je als politie achter de snelheidsduivels aangaat om ze te arresteren, is niet zo nieuw meer, we kennen het bijvoorbeeld uit Need for Speed III: Hot Pursuit van Electronic Arts. Maar we hebben al tijden niet meer zoiets gehad en het is lekker om weer eens politietje te spelen, dus waarom ook niet. Calling All Units heeft twaalf nieuwe missies. In de uitbreiding kun je kiezen in welk soort van een bepaald merk je wil rijden, dit geldt voor zowel de schurk als de politie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Lamborghini of een monster truck. Het type auto is een beetje afhankelijk van het soort missie die je gaat spelen. Als je off-road door de bossen gaat, moet je niet kiezen voor de Lamborghini, maar kies je voor een meer een Jeepachtige auto. Als je eenmaal je keuze hebt gemaakt, kun je beginnen met de race.

Ieder team zijn eigen vaardigheden


In een grote openwereld mag je vervolgens achter elkaar aan. Ieder team heeft zo zijn eigen vaardigheden. Deze kan je inzetten om het je vijand zo lastig mogelijk te maken. De politie beschikt bijvoorbeeld over de EMP scramble, waardoor de auto van de tegenstander een korte tijd slecht bestuurbaar wordt. Door een helikopteraanval kun je ervoor zorgen dat de tegenstander tijdelijk geen snelheid meer kan maken. Als politie kan je jezelf achter de vijand spawnen, dit doe je bijvoorbeeld als de afstand te groot is of als je de afslag gemist hebt. Je kunt deze optie niet continu gebruiken, eenmaal ingezet moet je wachten voordat je hem wederom kunt inzetten. De slechteriken hebben beschikking over twee abilities: een flashbang om agenten korte tijd te verblinden en unlimited nitro. Unlimited nitro zorgt ervoor dat je met hoge snelheid kan wegrijden. Als slechterik zijnde kan je daar continu gebruik van maken. De politie kan ook gebruik maken van nitro, alleen is het niet onbeperkt beschikbaar.

onbekend

Nieuwe voertuigen vrijspelen door crates te bezorgen


The Crew zou de The Crew niet zijn als je niet samen moest werken als bandieten, dit geldt overigens ook voor de politie. Als je kiest voor de kant van de slechteriken moet je zogenaamde crates oppikken en afleveren op een bepaald punt op de kaart waar je naartoe moet racen. Heb je de crates afgeleverd, dan ga je weer naar het volgende punt op de map en start er weer een nieuwe missie. De taak van je teamgenoten is om je te beschermen, door bijvoorbeeld de politie te blokken. De politie kan elkaar helpen door de wegpiraat in te sluiten. De politie moet zeven seconden bij zijn tegenstander in de buurt blijven om de vijand daadwerkelijk in de kraag te vatten en crates af te pakken. De tegenstander doet er alles aan om dit niet te laten gebeuren. De teamgenoten kunnen het de politie-partij behoorlijk lastig maken, zodat diegene met de crates vrij baan heeft om naar het eindpunt te rijden op de kaart. De crates zijn zogenaamde loot. Door deze succesvol afgeleverd te hebben, speel je in-game onderdelen vrij. Heb je alle onderdelen bij elkaar, dan heb je een nieuw voertuig vrijgespeeld.

onbekend

Voorlopig oordeel


Het rondrijden en het beetje achter elkaar aanjagen voor de lol is niet iets wat mij zo enorm aantrekt. Toch heb ik enorm vermaakt met The Crew: Calling All Units. Het deed mij vooral denken aan de goede oude tijd van Need for Speed III: Hot Pursuit, alleen dan in een grote openwereld. De game racet lekker weg. We moeten nog even wachten om met de game aan de slag te kunnen. De game komt namelijk pas 29 november uit voor de PlayStation 4 en Xbox One voor 29,99, dezelfde dag verschijnt de game ook gebundeld met de originele game en alle reeds verschenen DLC.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?