Just Cause 3

  • Ontwikkelaar Avalanche Studios
  • Eerste releasedatum 1 december 2015
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One
  • Genre Actie , Open-World
  • Gameliner score

Preview: Just Cause 3

Eind dit jaar kunnen we eindelijk weer een nieuw deel in de Just Cause-serie verwachten, namelijk Just Cause 3. Het vorige deel, Just Cause 2, verscheen alweer vijf jaar geleden, dus wordt het wel eens tijd voor een nieuw deel op de nieuwe consoles. Tijdens de gamescom van vorige week heb ik alvast even met de game kunnen spelen.

onbekend

Keuzes maken

Voordat ik zelf met de game aan de slag kon, kreeg ik eerst samen met de andere gamescombezoekers een interactieve presentatie te zien. Wij mochten namelijk zelf bepalen hoe Rico Rodriguez chaos aan moest richten. Zo kregen we eerst de keus hoe we een Di Ravello-standbeeld wilden uitschakelen, namelijk met een tractor, hem zichzelf laten slaan, of door een auto naar hem te lanceren. De meesten kozen voor dat laatste, dus bevestigde Rico twee grappling hooks aan het beeld en een auto, plaatste hij een explosief op de auto en lanceerde hij deze vervolgens tegen het standbeeld aan. Zo waren er veel meer verschillende manieren om iets aan te pakken. Zo konden we bijvoorbeeld ook kiezen of we een jet in een explosief terrein wilden laten lanceren, of toch liever een jeep en er op het laatste moment uitspringen met een parachute.

Wingsuit

Na de gameplayfilmpjes mochten we ook nog zelf aan de slag. Helaas konden we niet de grote open wereld in, maar kregen we vier challenges voorgeschoteld. Twee van deze bestonden uit het vliegen met je wingsuit. Je moest uit een helikopter springen met je wingsuit om vervolgens door ringen te vliegen. Wanneer je door de kleinere ringen in de grote ringen vliegt, krijg je meer punten. Het vliegen werkt goed en ik had het zo onder de knie. Je kan echter ook geavanceerde dingen doen, zoals jezelf extra vaart geven dankzij je grappling hook. Nu moet ik wel toegeven dat ik het vliegen door de ringen niet bijster bijzonder vond. Ik heb beide missies dan ook maar één keer gedaan en ben vervolgens snel doorgegaan naar de andere challenges.

onbekend

Explosions everywhere

Deze andere challenges draaiden volledig om destructie. Het doel is om zo veel mogelijk schade aan te richten. Bij de eerste missie moest ik dit te voet doen. Gelukkig kreeg ik wel een RPG in mijn handen. Met drie raketten kon ik enorme radiotorens neerhalen, wat er ontzettend vet uitzag. De andere en tevens laatste missie die ik heb gespeeld, bevatte heel veel explosies. In deze missie zat ik namelijk in een tank. Direct aan het begin stond er al een explosieve reuzebal voor me, die ik uiteraard meteen opblies. Dit ging gepaard met een enorm grote explosie.

onbekend

Voorlopig oordeel

Na mijn hands-on met Just Cause 3 kan ik in ieder geval zeggen dat het qua explosies en destructie wel goed gaat komen. Dit zag er namelijk zo gruwelijk vet uit, dat zelfs Michael Bay er nog wat van kan leren. Nu moet ik wel toegeven dat ik vrij snel klaar was met de vier challenges die ik kreeg voorgeschoteld en dat ik de open wereld in wilde duiken. Helaas was dat in de build op deze gamescom niet mogelijk, dus moet ik nog even geduld hebben.

Just Cause 3 zal vlak voor de feestdagen verschijnen, namelijk op 1 december, voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?