Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Preview: Kane & Lynch 2: Dog Days

Kane & Lynch: Dead Men was het next-gen debuut van IO Interactive. Deze ontwikkelaar kennen we ook van de Hitman games. Kane & Lynch: Dead Men had zo zijn fouten, maar wel een stuk sterke personages en shootouts. Reden genoeg voor een vervolg. Vandaag ga ik jullie vertellen of Kane & Lynch 2: Dog Days de fouten in deel 1 verbetert en ook welke nieuwe aspecten het met zich mee brengt.

Waarschuwing: Bekijk onderstaande trailer alleen wanneer je 18 jaar of ouder bent.

Shanghai slaapt niet
Kane & Lynch 2 speelt zich niet meer af in het vertrouwde Amerika. Ditmaal speel je in Shanghai. Lynch is verhuisd naar Shanghai samen met zijn vriendin. Het lijkt alsof zijn criminele leven voorbij is. Wanneer Kane ook in Shanghai arriveert keren de mannen toch weer terug naar hun echte vak. Zodra Lynch zijn vriendin echter ontvoerd wordt, is het persoonlijk en zal hij er alles aan doen om zijn vriendin terug te krijgen.
Kane & Lynch zijn voor mij altijd de ideale partners in crime geweest. Kane, die redelijk logisch kan nadenken en Lynch die gewoon knettergek is en lijdt aan schizofrenie. Een beter duo kan je niet verzinnen en de dialogen tussen de twee mannen zijn altijd vlijmscherp. Ik hoop dat de dialogen zijn integriteit hebben behouden in dit tweede deel.

Speel als Lynch
Het is duidelijk te zien dat in Kane & Lynch 2 je de singleplayer zult spelen als Lynch. Dat is een logische stap, aangezien je in het vorige deel met Kane speelde. De hele singleplayer valt ook te doorlopen in co-op. De co-op was altijd wel de kracht van Kane & Lynch en ik hoop daarom dat het in deel twee net zo goed wordt.

De shootouts in Kane & Lynch 2 zien er weer ontzettend heftig uit. Vooral de drukke straten van Shanghai geven echt een toegevoegde waarde aan de gameplay. Hectische kleine straatjes waar veel onschuldige burgers doorheen lopen. Ik zie mezelf al helemaal door de straten rennen op zoek naar die ene persoon die mijn vriendin heeft meegenomen.
Er wordt ditmaal ook meer aandacht besteedt aan de multiplayer. De Fragile Alliance keert terug met een aantal nieuwe modi. Undercover Cop is een modus waarbij twee teams strijden om het meeste geld. Eén speler is echter een undercover agent die het team moet tegenhouden met de buit te ontsnappen. Dit moet de undercover agent subtiel doen, want als het team weet wie de agent is, wordt hij natuurlijk afgemaakt. Daarnaast heb je ook nog Cops & Robbers en de arcade modus. Vooral de arcade modus is het extra bespreken waard. Bij deze modus moet je zo veel mogelijk geld binnenhalen terwijl er steeds meer vijanden op je pad komen.

Voorlopig eindoordeel
Tot nu toe heb ik eigenlijk niets aan te merken over Kane & Lynch 2: Dog Days. Mijn twee favoriete partners in crime zijn nog steeds bij elkaar en dit keer speelt Lynch veel meer de hoofdrol. De game speelt zich ditmaal af in Shanghai, wat ik ook alleen maar kan toejuichen. Daarnaast is de multiplayer dit keer een hele bijzondere modus rijker. Deze modus ga ik zeker spelen voor langere tijd. Mijn enige puntje van kritiek is dat er misschien te weinig vernieuwing in de game zit qua gameplay, maar daarvoor zal ik de game iets beter moeten spelen.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?