Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Preview: Killzone 3

Geplaatst: 20 januari 2011 19:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Oké we hebben de volgende games in de aanbieding voor jullie.' Zo begon Dave van Sony zijn korte, maar krachtige presentatie op het PlayStation-persevent. Ik hoorde een paar titels voorbij komen en opeens hoorde ik Killzone 3 in 3D. Ik moest mijn enthousiasme bewaren, omdat er een paar mensen voor mij waren met spelen. Daarna ging ik los met een build die al voor 95% klaar was!

Echt DrieDee!
Killzone 3 is een van de titels die gebruik maken van 3D op de PlayStation 3. Je hebt nog een paar kleinere titels die zijn geconverteerd voor 3D-gebruik en Gran Turismo 5 natuurlijk. Ik kreeg echter ook de kans om Gran Turismo 5 te spelen in 3D en daar voelde ik het effect niet echt bij. Ik kreeg er zelfs hoofdpijn van! Bij Killzone 3 was dit gevoel heel anders. Het voelde echt alsof de game voor 3D gemaakt was. Het went automatisch en geeft letterlijk een extra dimensie aan je plezier. Toch heb ik nog wat te zeiken over de 3D-functie van Killzone 3. Zo moet je er echt recht voor zitten om het effect goed te ervaren. Iemand die naast je zit, krijgt een dubbel beeld te zien. Daarnaast is de anti-aliasing erg matig in 3D. Dit is zonder 3D uiteraard niet het geval.

In het bos
Het level dat wij mochten spelen is nog nooit eerder vertoond. Dat gaf wel een eervol gevoel. Het level speelde zich af in een bos en betrof een stealth missie á la 'All Ghillied Up' uit Call of Duty 4: Modern Warfare en verschillende missies in Medal of Honor. Ik houd echt van die missies. Het sluipend mensen afmaken geeft veel meer voldoening dan schieten en dekking zoeken.
Grafisch zag het level er zeer indrukwekkend uit. Er zat veel meer kleur in dan de standaardvarianten grijs, zwart en bruin. Ook speelde het level zich af in het bos. We kunnen hieruit wel opmaken dat de game hele verschillende omgevingen gaat krijgen. We hebben vooral veel sneeuwlevels gezien, maar we gaan dus ook een boswandeling maken.

Verblindend
Eindelijk kon ik ook met eigen ogen de brute melee kills aanschouwen. Sev snijdt kelen door, draait nekken om en drukt oogkassen in alsof het niets is. Zo zijn er nog wel 20 soorten melee kills. Ook de AI is stukken verbeterd. De vijanden in Killzone verschuilden zich altijd goed achter dekking, maar nu lopen ze ook echt naar je toe voor een melee-aanval. Ik kreeg het er Spaans benauwd van!
Ook de AI van je medespelers lijkt sterk verbeterd te zijn. Ik kan hier echter nog niet helemaal een oordeel over vellen, aangezien ik maar één teammaat mee had. Guerrilla kennende zit het wel snor!

Eindoordeel
Let op mijn woorden: Killzone 3 gaat een nieuwe standaard zetten in het gamen in 3D. Hoewel het maar vanuit een beperkte kijkhoek werkt, is er geen andere game die het zo goed naar je toe brengt. De verschillende omgevingen, stealth-missies, verbluffende AI en de brute melee kills zullen mij zeker een periode bezig gaan houden. Ga die game maar snel afmaken zodat ie mijn PlayStation 3 kan bevuilen, Guerrilla!

Lees meer