Preview: Kingdom Hearts 3D

Geplaatst: 22 december 2010 18:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Met de release van Kingdom Hearts Re:Coded voor de deur zullen veel fans niet zo gauw stilstaan bij het feit dat er nog een Kingdom Hearts aan zit te komen, namelijk Kingdom Hearts 3D. Het is daarnaast ook al een aardige tijd stil rondom deze game en Square Enix laat weinig informatie los over deze nieuwe Kingdom Hearts. Op een aantal kleine details en hints na.

Werktitel of niet?
We praten natuurlijk nu wel over de game Kingdom Hearts 3D, maar wordt dit eigenlijk wel de officiële titel van de game? In eerste instantie is Kingdom Hearts 3D alleen maar een werktitel voor het gehele project. Toch bestaat er een kans dat deze titel uiteindelijk echt zal worden gebruikt. Square's ontwerper Tetsuya Nomura gaf namelijk aan dat 3D in dit geval niet betekent dat de game driedimensionaal is, maar dat het een afkorting is van de subtitel van de game. Hij kon echter niet vertellen waar de afkorting dan wel voor stond. Hij kon zelfs niets over het verhaal vertellen. Hij gaf al wel aan dat de game Kingdom Hearts Re:Coded een aantal hints zal bevatten. Hij raadt fans dan ook aan om Re:Coded zeker te gaan spelen.

Sora en Rikku
Ondanks dat Sora en Rikku, die overigens beiden speelbaar zullen zijn, op deze screenshot hierboven er nog het zelfde uitzien als in Kingdom Hearts deel één, speelt dit deel zich toch echt na deel twee af. Volgens Square Enix speelt de game zich namelijk na Kingdom Hearts Re:Coded af en dat betekent dus dat de game zich ook na deel twee afspeelt, aangezien Re:Coded een vervolg is op deel twee. Daarnaast maakte de uitgever niet al te lang geleden bekend dat de game aan zou sluiten op Kingdom Hearts 3. Volg je het nog?

Gameplay?
Over de gameplay is ook nog niets bekend, maar aangezien de game wordt ontwikkeld door het zelfde team dat Kingdom Hearts: Birth by Sleep op de markt heeft gebracht, zou het maar zo kunnen dat we ook in dit deel te maken krijgen met de Shotlock-modus, waarmee je magische aanvallen vanuit eerste persoonsperspectief kunt afvuren of met de Dimension Link, waarmee je andere karakters kunt oproepen tijdens de gevechten. Daarnaast zou het Command Board kunnen terugkeren, een bordspel dat zo op het eerste gezicht veel wegheeft van Mario Party. Er wordt om de beurt gedobbeld en als je dan op het juiste vakje terechtkomt worden er speciale effecten geactiveerd die je helpen of juist zullen tegenwerken.

Voorlopig oordeel
Het is allemaal nog een beetje wazig rondom Kingdom Hearts 3D, maar het ziet er naar uit dat dit deel een belangrijke rol gaat spelen binnen de serie. Niet alleen doordat de game aansluit op Kingdom Hearts 3, maar ook doordat de game waarschijnlijk nog een aantal losse eindjes aan elkaar zal gaan knopen. Het zou maar zo kunnen zijn dat we het verhaal van Sora en Rikku apart gaan volgen, aangezien deze karakters beide speelbaar zijn. Ik zou deze game als Kingdom Hearts-fan zeker in de gaten gaan houden. Waarschijnlijk zal hij vlak na de release van de Nintendo 3DS uitkomen.

Lees meer