Preview: Kingdom Hearts: Birth by Sleep

Geplaatst: 21 augustus 2010 14:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

In september zal er weer een gloednieuwe Kingdom Hearts verschijnen in Europa. Kingdom Hearts: Birth by Sleep zal namelijk op 10 september naar Europa komen en is daarmee ook gelijk de eerste Kingdom Hearts op de PSP. Natuurlijk zal ook deze Kingdom Hearts weer nieuwe karakters met zich meebrengen. Niet alleen nieuwe Kingdom Hearts-karakters zullen in de game zitten, want zoals de meesten weten is de kingdom Hearts-reeks een mix tussen Square Enix en Disney.

Keyblade Master's pupils
Sora en Roxas zullen zich niet in deze game laten zien. Het verhaal speelt ver voor hun tijd af. Wel lijkt één van de pupils van Keyblade Master Eraqus, Ventus, erg veel op Roxas. Het verhaal zal rond deze jongen en zijn vrienden Terra en Aqua draaien.
De drie vrienden komen al gauw in een enorme crisis terecht. Op dat moment gaan ze elk hun eigen weg. De game zal dus drie verschillende verhalen bevatten die parallel naast elkaar heen lopen. Je zult dus zo nu en dan ook één van je vrienden tegenkomen. In het begin van de game kun je kiezen welk verhaal je wilt volgen. Mocht je achteraf denken de verkeerde keus te hebben gemaakt, dan kun je gewoon tijdens het verhaal wisselen van personage. Je zult dus nooit vast zitten aan één bepaald deel van het verhaal.

Nieuwe Disney werelden
In elk verhaal zul je natuurlijk ook weer verschillende Disney-karakters tegen het lijf lopen. Zo stuurt de game je de ruimte in waar je Experiment 626 tegenkomt, ook wel bekend als Stitch. Daarnaast keren ook de klassiekers terug in Birth by Sleep. Je zult namelijk ook langs de werelden van Assepoester, Sneeuwwitje, Doornroosje, Peter Pan en Hercules komen.
Deze werelden zul je ditmaal echter alleen moeten bezoeken. Goofy en Donald zijn namelijk nergens te bekennen. Om toch te zorgen dat je wat hulp krijgt, zal elke wereld nieuwe hulpjes met zich meebrengen.

Grote vernieuwingen
Qua battle systeem zal er het een en ander veranderen. Zo zal er in dit deel van de serie geen gebruik worden gemaakt van Magic Points, maar van de Focus. Daarnaast zal de game een aantal grote vernieuwingen krijgen. Zo introduceert Square Enix de Shotlock-modus waarmee je magische aanvallen vanuit eerste persoonsperspectief kunt afvuren. Het battle systeem zal ook een Dimension Link bevatten. Hiermee kun je andere karakters oproepen om te helpen met vechten.
Naast dit alles zal het Command board ook worden geïntroduceerd. Het Command board is een bordspel dat zo op het eerste gezicht veel weg heeft van Mario Party. Er wordt namelijk om de beurt gedobbeld en als je dan op het juiste vakje terecht komt worden er speciale effecten geactiveerd die je helpen of juist zullen hinderen.
De laatste grote vernieuwing is de multiplayermodus. Kingdom Hearts: Birth by Sleep kun je ook offline met maximaal zes personen spelen. Hierbij kun je kiezen om samen Versus, Arena (coöperatieve Survival), Rumble Racing of het Command board te spelen.

Voorlopig oordeel
Het ziet er dus naar uit dat Kingdom Hearts: Birth by Sleep zeker een game wordt waarbij je je niet hoeft te vervelen, want er is genoeg te doen, zowel alleen als met anderen. Het is alleen nog even afwachten hoe het Kingdom Hearts zal vergaan op de PSP. Wij heb in elk geval het volste vertrouwen in Square Enix, want de eerste Kingdom Hearts-game die op de DS verscheen deed het ook erg goed.

Lees meer