Preview: Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX

Kingdom Hearts is naar mijn bescheiden mening één van de meest unieke RPG's die er bestaat. Nu hoef je het niet volledig eens te zijn met mijn mening. Weet dat ik een liefhebber van deze games ben, dus ik ben bevooroordeeld.
Het originele spel dateert alweer uit 2002 en in de tussentijd zijn er al vele HD-remakes verschenen. Square Enix was daar niet extreem happig op tot nu. Op de gamescom heb ik Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX mogen spelen.

onbekend

Niet zomaar een HD-remake
Waar de meeste HD-remakes eigenlijk niks meer dan nostalgie in een HD-jasje zijn, is Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX toch echt heel anders. Het spel is namelijk eigenlijk niet het origineel, het is meer dan dat! En beter! Mooier!
Het spel bevat namelijk Kingdom Hearts Final Mix (alleen uitgekomen in Japan), Kingdom Hearts Re:Chain of Memories (uitgekomen op de Game Boy Advance) en de HD-video's uit Kingdom Hearts 358/2 Days.
Ja, de graphics zien er werkelijk fenomenaal uit, en ook de manier waarop je de camera kan beïnvloeden is totaal anders dan het origineel. En het spel heeft nu ook trophies.

Kingdom Hearts Final Mix
Deze game ziet er werkelijk geweldig uit. De levels zijn volledig bijgewerkt en dat is zeker te zien. Het is bijna of Halloween Town gemaakt is voor de PlayStation 3 en niet voor de PlayStation 2. Op sommige momenten moet je gewoon even stilstaan en genieten van de omgevingen. Sora ziet er ook veel gedetailleerder uit dan in het origineel. De manier waarop zijn emoties getoond worden en hoe hij zich voortbeweegt is echt totaal anders dan in het origineel. Ik kan je wel het advies geven om handmatig de camera te besturen. Je hebt wel de keuze om dit automatisch te laten doen maar dit speelt totaal niet fijn. Handmatige bediening voelt het meest natuurlijke aan.

onbekend

Kingdom Hearts Re:Chain of Memories
De HD-remake van deze GBA-game is werkelijk bijzonder te noemen. Van een 2D-game naar een HD 3D-game. Square Enix en Disney hebben werkelijk alles uit de kast gehaald om deze game goed naar de PlayStation 3 te krijgen. Ja, je merkt dat de basis een GBA-game is. De mate van detail is namelijk minder en je kunt minder "ontdekken". Iets wat mij juist ontzettend aantrekt in de Kingdom Hearts-games. De gevechten vinden nog steeds plaats via een kaartensysteem, ondanks dat het real-time oogt.

Kingdom Hearts 358/2 Days
Van deze game zitten er alleen HD-cutscenes in. Iets wat ik niet direct heb kunnen ervaren tijdens de gamescom.

onbekend

Voorlopig oordeel
Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX kan ik voor iedereen aanraden. Deze game brengt genoeg vernieuwing voor gamers die al ervaring hebben met de Kingdom Hearts-games en voor nieuwe gamers is dit spel gemakkelijk aan te leren. De magie en sfeer van deze hybride mix van Final Fantasy en Disney is echt een unieke ervaring. Ja, er zitten nog wat kleine eigenaardigheden in, zoals de camera, maar dat is iets wat de pret vooral niet mag bederven.
Ik denk dat over enige tijd, als dit spel goed zal gaan verkopen, Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX bekendgemaakt zal worden. En dat daar onder andere Kingdom Hearts II Final Mix en Birth by Sleep in zullen verschijnen.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?