Preview: Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020

Geplaatst:

Volgend jaar vinden de Olympische Spelen plaats in Tokio en dat kan natuurlijk maar een ding betekenen. Mario en Sonic gaan de strijd weer met elkaar aan in verschillende olympische sporten voor die felbegeerde gouden plakken. Tijdens Nintendo's Post E3 Event had ik het genoegen om Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 uit te proberen en mijn competitieve kant te laten zien. Ik mocht het opnemen tegen de vriendelijke jongeman die bij de democonsole stond. Hij had al die minigames natuurlijk al eens gespeeld, waardoor hij een oneerlijk voordeel had. Toch deed ik ontzettend hard mijn best om die gouden plakken voor Team Gameliner binnen te halen en natuurlijk niet compleet vernederd te worden in het bijzijn van enkele tientallen bezoekers. Een kleine zege zat er voor mij gelukkig wel in, maar is de game zelf ook zo'n winnaar?

Helemaal naar Tokio

Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 wordt uitgebracht naar aanleiding van de Olympische Zomerspelen die volgend jaar in Tokio gaan plaatsvinden. Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 is de zesde game in de Mario & Sonic-reeks en de eerste uit de serie die is uitgebracht op de Nintendo Switch. De game lijkt voor het grootste gedeelte veel op zijn voorgangers. Zo heb je Team Mario, waarbij je het als onder andere Mario, Luigi, Peach, Yoshi, Bowser of Donkey Kong op moet nemen tegen Team Sonic, dat bestaat uit onder andere Sonic, Tails, Knuckles, Amy, Shadow en Dr. Eggman. Met deze personages kun je het lokaal met maximaal vier spelers of online met maximaal acht spelers tegen elkaar opnemen in bekende Olympische sporten. In Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 hebben alle personages unieke karaktertrekken. Zo zijn sommige personages sneller dan andere, maar kunnen bijvoorbeeld weer niet zo hoog springen.

Naast de bekende olympische sporten die we in de vorige delen hebben gezien, zijn er in Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 een aantal nieuwe toegevoegd. Zo kun je naast sporten als hardlopen, zwemmen, boksen en discuswerpen ook vier nieuwe sporten beoefenen. Voor Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 zijn namelijk de sporten karate, surfen, skateboarden en klimmen toegevoegd. Een aantal van deze sporten waren ook te spelen tijdens het Post E3 Event. Een beetje afwisseling is natuurlijk leuk, maar de meeste sporten hebben we in voorgaande delen toch ook al gezien.

Met de Joy-Cons in de hand

Hoewel Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 niet heel veel vernieuwing biedt ten opzichte van de voorgaande delen, biedt de Nintendo Switch dat weer wel. Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 Is namelijk de eerst game uit de reeks die op Nintendo's nieuwste console verschijnt. De graphics zien er op de Switch erg goed en modern uit en dat is natuurlijk altijd een pluspunt. Ook de Joy-Cons brengen wat vernieuwing naar de game. De Joy-Cons van de Switch zorgen er namelijk voor dat je op een hele nieuwe manier kunt spelen. Je kunt de verschillende sporten beoefenen door middel van de knoppen en de joysticks, maar je kunt ook motion controls gebruiken om je personage te besturen. Dit zorgt voor een extra dimensie en maakt het spelen een stuk interessanter. Zo kun je bijvoorbeeld bij het boogschieten middels twee Joy-Cons echt doen alsof je met pijl en boog aan het schieten bent.

Voorlopig oordeel van Claudia Tjia

Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 is een ontzettend leuke sportgerelateerde partygame voor jong en oud. Er zitten ontzettend veel verschillende personages in en er zijn veel verschillende sporten die je kunt beoefenen. Met slechts vier nieuwe sporten die zijn toegevoegd, is het aanbod wellicht niet heel erg vernieuwend ten opzichte van de vorige delen, maar de nieuwe sporten zijn daarentegen wel erg leuk en verfrissend. De Switch biedt nieuwe mogelijkheden om te spelen en de motion controls voegen in deze game ook echt wel wat toe aan de ervaring. Ik sta in ieder geval alvast in de startblokken, want in november ga ik mijn vrienden compleet inmaken met Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 en ik raad je aan om hetzelfde te doen.

Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020

Uitgever

SEGA

Reviewscore

Platforms

Nintendo Switch

Releasedatum

8 november 2019

Ontwikkelaar

SEGA

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord