Mario Tennis: Ultra Smash

  • Ontwikkelaar Nintendo
  • Eerste releasedatum 20 november 2015
  • Platformen Nintendo Wii U
  • Gameliner score

Preview: Mario Tennis: Ultra Smash

Het zevende potje tennis kan beginnen met Mario Tennis: Ultra Smash. Na alweer zes Mario Tennis-games, heb ik om eerlijk te zijn nog steeds niet één van deze games gespeeld. Andere sportieve games zoals Mario & Sonic op de Olympische Spelen en Mario Kart heb ik zeker niet links laten liggen, maar om de een of andere reden heeft Mario Tennis nooit mijn aandacht weten te trekken. Of de demo tijdens de gamescom daar verandering in heeft weten te brengen, lees je hier.

onbekend

Speciale effecten

Voor de ervaren Mario Tennis-gamers is het natuurlijk niet nieuw dat je binnen de game speciale effecten kunt meegeven aan de bal. Wanneer er een soort van cirkel op de baan verschijnt, kun je door de juiste knoppen te gebruiken speciale effecten gebruiken. Zo kun je via een blauwe cirkel een flinke draai-effect meegeven, wat erg handig is om de tegenstanders in de war te brengen of zelfs even een duizelig rondje laat draaien. Natuurlijk kunnen we daarnaast ook weer ballen afvuren door middel van een rode cirkel. Daarnaast bevat deze Mario Tennis een gloednieuwe jumpshot waarmee je zelfs de hoogste ballen snoerhard kunt terugmeppen.

Lekkere paddo's

Natuurlijk zijn de mushrooms niet te missen in de Mario-games. Zo bevat ook Mario Tennis: Ultra Smash zijn eigen dosis aan paddo's. Welke mushrooms er allemaal in de game zitten verwerkt, is nog niet geheel bekend. Wel is zeker dat je genoeg megamushrooms naar je hoofd krijgt gegooid tijdens de Mega Battle-modus. Wanneer je een megamushroom oppakt, krijgt de tegenstander het direct moeilijk. Natuurlijk wordt ook op het veld van de tegenstander een megamushroom gegooid om het potje eerlijk te houden. Het probleem is alleen: wie pakt hem het eerst? Als een iemand verandert in een gigantische versie van zichzelf, is het erg lastig om de ballen terug te slaan, aangezien deze nog harder en sneller aankomen dan voorheen. Je zult dan ook weinig kans hebben om het potje eerlijker te maken wanneer de megamushroom aan jouw kant van het veld net op de verkeerde plek belandt, want dan wordt het erg lastig deze te pakken.

onbekend

Mep die bal!

Het klinkt soms veel makkelijker dan dat het is. 'Mep die bal!' heb ik uit frustratie wel een aantal keren willen roepen. Als je alleen tegen de computer speelt, is het nog niet zo moeilijk. Zodra je echter samen met een vriend een potje speelt, wordt het al een heel ander verhaal. Bij elke set wisselen spelers van kant. Het veld blijft echter de hele game hetzelfde, waardoor je soms ook in het achterste veld staat. Je ziet dan je karakter van de voorkant, wat zorgt voor de nodige frustratie. Vanaf deze positie is het erg lastig om in te schatten waar de bal komt en wanneer je precies moet meppen. Helaas valt hier weinig aan te doen, je kunt moeilijk de game in splitscreen spelen. Gelukkig hoef je in Mario Tennis: Ultra Smash in elk geval niet meer te zwaaien met de Wii-controller. Je kunt deze controller nog wel gebruiken, maar de game maakt geen gebruik meer van motioncontrols.

onbekend

Voorlopig oordeel

Zoals ik al aangaf, hebben de Mario Tennis-games nooit echt mijn aandacht weten te trekken, maar met Mario Tennis: Ultra Smash gaat het zeker de goede kant op. De mushrooms in de game maken het tennissen een stuk leuker. Mario Tennis: Ultra Smash zal wel eens de eerste Mario Tennis-game kunnen worden die ik in huis haal. De game is vooral erg uitdagend met meerder spelers, het simpel terugmeppen van de bal vergt zelfs al enige concentratie wanneer je aan de verkeerde kant van het veld staat.

Mario Tennis: Ultra Smash zal eind dit jaar uitkomen voor de Nintendo Wii U.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?