Mega Man Zero/ZX Legacy Collection

  • Ontwikkelaar Capcom
  • Eerste releasedatum 25 februari 2020
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch
  • Genre Actie , Platform
  • Gameliner score

Preview: Mega Man Zero/ZX Legacy Collection - Old school cool

Capcom, ik heb veel positieve verhalen over hun verteld de afgelopen tijd. Ik heb mijzelf erg vermaakt met de recente titels in de Monster Hunter en Resident Evil saga's. Dit keer kwam er echter een code binnen van een andere enorme franchise. Eentje waar ikzelf nog niet superbekend mee was, maar natuurlijk wist ik waar het over ging. Mega Man is een icoon. Niet alleen voor Capcom, maar voor de gehele game-industrie. Nu komen ze met de Mega Man Zero/ZX Legacy Collection. Dus in plaats van de originele blauwe held, ga je met Zero aan de slag die net uit een reboot komt. Een grote collectie aan verschillende retro games. Is het je tijd waard? Ik heb er even mee aan de slag kunnen gaan en dit zijn mijn eerste bevindingen.

Casualized?

Mega Man Zero/ZX Legacy Collection is in zijn kern een collectie. Er zitten geen nieuwe games in, maar in plaats daarvan krijgen de oudere games heel wat liefde van Capcom. De games zijn opgepoetst zoals we dat verwachten, dus een betere resolutie, framerate en stabiliteit. De speler krijgt de optie om de filters aan te passen. Wil je precies dezelfde grafische ervaring van een decennium geleden? Dat kan zeker. Maar grafisch is niet de enige verandering die Capcom heeft toegepast. Of beter gezegd, de optie die ze aanbieden aan de speler.

De game wordt geleverd met heel wat meer opties. Veel van deze opties waren niet beschikbaar in de originele games. Zo kun je je eigen checkpoints aanzetten wanneer het te moeilijk wordt voor je. Nog steeds te lastig? Met casual modus kun je gewoon door de game heen wandelen en genieten van het verhaal. Ik raad dit echter niet aan, want uitdaging is een enorm onderdeel van dit soort games, meer daarover in de alinea's hieronder. Verder zijn de menu's die je kunt gebruiken in de games verbeterd en gemoderniseerd. Naast de games zelf, kun je ook diverse extra content van Mega Man bewonderen.

onbekend

Vlijmscherp

Weet je wat veel oude platformgames in gemeen hebben? Dat ze echt meedogenloos kunnen zijn. Battletoads, Contra, Castlevania hebben allemaal geweldige fanbases opgebouwd, maar niet omdat de games retemakkelijk waren. No sir. Wanneer je begint aan een retrogame zoals Mega Man Zero/ZX Legacy Collection dan mag je je borst nat maken. Want echt gemakkelijk zijn deze games niet. De controls voelen als een echte retrogame. Vlijmscherp. Zo scherp, dat je bij het minste foutje al weer een grote hap uit je healthbar kwijt bent. Het is echter aan jezelf om te zorgen dat je die fouten niet maakt.

Als een echte cultclassic begon het vijanden naar mijn kop te gooien waarvoor je een halve seconde hebt om te reageren. Was er in mijn playthrough gevloek en getier aanwezig? Nou ja, misschien een beetje. Maar tot nu toe voelde het nooit oneerlijk aan. Wanneer ik een eindbaas op de verkeerde manier benaderde, dan wist ik dat snel te corrigeren. De game laat echt wel weten wat wel en niet werkt. De battles zijn intense en testen je precisie en concentratievermogen. Wanneer je dan een groot gevecht overwint, voelt dat goed. Herkenbaar, maar nog steeds goed.

onbekend

Voorlopig oordeel van Bram

Kijk, deze game is voor de liefhebber. Als je niet van het platform genre houdt, dan gaat Mega Man Zero/ZX Legacy Collection je niet overtuigen. Waarom niet? Omdat het precies alles is waar de mensen mee zijn opgegroeid en van zijn gaan houden. De game is puur en sterk in zijn roots. Deze bundel is wellicht niet de meest innoverende, maar het geeft de fans wat ze willen. De old school games in hun beste, originele vorm. Ben jij fan van de Mega Man franchise? Laat ons je favoriete deel weten in de comments hieronder!

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?