Preview: Metal Gear Survive

Vergeet voordat je begint met lezen of zelf spelen alles wat je weet van Metal Gear. Is het helemaal weg? Goed, dan kan je verder. Metal Gear Survive heeft namelijk helemaal niets te maken met de originele franchise, op wat kleine elementen na dan. Wat er wel staat met de game is een survival-element, waarbij je jezelf wave na wave moet verdedigen tegen vijanden in de vorm van een soort zombies. Of dat goed uitpakt, lees je in deze gespeeld die ik heb geschreven na een lange speelsessie met de béta.

onbekend

Kom maar op zombies

Survivalgames waarbij we het tegen waves moeten opnemen, zijn ondertussen geen onbekende meer binnen de gaming wereld. Konami probeert dit enigszins anders aan te pakken door er een schepje bovenop te doen en de mogelijkheden vrijwel eindeloos te maken. Voordat je jezelf in een potje gooit, kom je in een soort hub terecht. Hier kun je besluiten of je een potje alleen gaat proberen of het samen met drie anderen opneemt tegen de ondoden. Dikke tip: In je eentje is het vrijwel onmogelijk, met name in het begin.

Wanneer je eenmaal in een potje zit, is je doel vrij simpel. Er is een middelpunt dat jij en je eventuele teamgenoten moeten verdedigen. Natuurlijk heb je hier de nodige wapens voor die je op tig manieren kunt uitbreiden naarmate je meer potjes wint. Ook kun je diverse spullen van de grond oprapen en deze weer omzetten in allerlei bruikbaar materiaal. Wat dacht je van een hek om het de zombies net wat moeilijker te maken om dichterbij te komen? Juistem! Dat is handig. Zoals ik hierboven benoemde, zijn de mogelijkheden om te overleven eindeloos. Dit maakt het extreem tof, want er is niet één manier om te overleven. Je kunt alles aanpassen naar eigen voorkeur.

onbekend

Servers, werk mee please

Een punt dat meteen irritatie bij mij opwekte, waren de servers. Het duurde soms toch zo'n tien minuten voordat ik eindelijk een game kon betreden en dan gebeurde het me ook nog weleens dat ik er daarna uitgeknald werd. Daar ging mijn zuurverdiende experience om te levelen. Ook heb ik wat moeite met de knoppencombinaties in enkele gevallen. Je kunt allerlei materialen in elkaar zetten bij werkbanken, maar de knoppen die je gebruikt om dingen te selecteren, voelen niet helemaal natuurlijk aan. Ook moet je altijd L2 (op de PlayStation in ieder geval) ingedrukt houden om aan te vallen, ook wanneer je een melee wil gebruiken. Toch is dit maar een klein puntje, waarvan ik denk dat het gauw genoeg went als je lekker wat tijd in de game propt.

Op deze twee puntjes na, moet ik zeggen dat de game het een stuk beter doet dan ik verwacht had. Ik verwachtte dat we simpelweg 'weer een survivalgame' in handen kregen. Toch lijkt Konami veel liefde een aandacht in de game te hebben gestopt. Grafisch ziet het er top uit, de mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt je eigen personage volledig naar eigen keus levelen. Een Metal Gear-game zou ik het zelf niet noemen en ik denk dat mensen ook zeker niet met deze uitgang de game moeten gaan spelen. Doe je dat, dan kom je er achter dat het enkel kan meevallen.

onbekend

Voorlopig oordeel

Al met al ben ik zeer verrast door Metal Gear Survive. Konami is duidelijk druk geweest met de titel en het resultaat mag er wezen. Grafisch een topper en de mogelijkheden zijn eindeloos. Het enige waar ik nog wel op hoop, is dat de servers ten tijde van de release optimaal zijn. Dan kun je lekker doorspelen en zombies afraggen: daar spelen we de game immers voor, niet? Oh, en mensen die de game serieus nemen en een goede teammate zijn, zijn ook wel handig in deze game. Maar goed, dat hebben enkel wijzelf in de hand. Luister naar mama Rebecca: Speel lief en speel samen, dan is deze game tof.

Metal Gear Survive verschijnt op 22 februari voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?