Preview: Middle-earth: Shadow of War

Geplaatst: 8 juni 2017 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

De E3 2017 gaat bijna van start en uiteraard kunnen we rekenen op grootse aankondigingen, nieuwe informatie, gameplay-walktroughs en trailers. Veel uitgevers onthullen tegenwoordig al games voor de E3 om zo meer aandacht te genereren en tijdens het evenement meer op de game zelf te kunnen focussen. Toch verwacht ik dat er best nog wel wat onverwachte aankondigingen van games en misschien ook hardware worden gedaan. Het belooft in ieder geval een interessante E3 te worden.

Middle-earth: Shadow of War

Het is alweer drie jaar geleden dat Middle-earth: Shadow of Mordor verscheen. De game stond een jaar lang bovenaan mijn verlanglijst en ik was dan ook blij dat de game niet teleurstelde. Het werd zelfs mijn Game of the Year van 2014. Dit jaar komt Middle-earth: Shadow of War uit dat voortbouwt op zijn voorganger, maar toch ook een stuk grootser belooft te worden. Opnieuw kruip je in de huid van Talion die samen met zijn ringgeest, Celebrimbor, het gevecht aangaat met Sauron en zijn troepen. De game bevat een grotere wereld, die meer interactief is en meer divers moet zijn. De show gaat wederom gestolen worden door het Nemesis-systeem. Dit systeem geeft de orcs en Uruk-hai een eigen persoonlijkheid, en creëert ook een hiërarchie binnen het leger van Sauron. Hierdoor neemt iedere speler het op tegen unieke vijanden en is iedere ervaring anders. Het Nemesis-systeem zorgt afhankelijk van de vijanden ook voor een unieke wereld. Zo zien gebieden van vuur-orcs er anders uit dan van orcs die magie of dieren gebruiken tijdens combat. Tel daarbij op dat Middle-earth: Shadow of War meer vrijheid biedt en meer RPG-elementen bevat, en je hebt een een game die je zeker in de gaten moet houden.

Overig

Naast Middle-earth: Shadow of War zijn er natuurlijk nog genoeg andere games waar ik tijdens de E3 op let. The Last of Us Part 2 is natuurlijk een inkoppertje en ook naar Far Cry 5 ben ik zeer benieuwd. Na Far Cry 4 en Far Cry Primal ben ik wel weer eens toe aan een toffe Far Cry-game, die eindelijk wat vernieuwing naar de serie brengt. Daarnaast kijk ik uit naar de eerste gameplaybeelden van Insomniac's Spider-Man en Call of Duty: WWII, die de serie terug laat keren naar zijn roots. Stiekem hoop ik nog wat te gaan zien van Red Dead Redemption 2 en kijk ik uit naar de onthulling van Project Scorpio. Tot slot zit ik te wachten op een aankondiging van Hitman: Season 2, alhoewel de kans niet groot is nadat Square Enix heeft laten weten ontwikkelaar IO Interactive te willen verkopen. Het eerste seizoen is tijdens de E3 van 2015 onthuld, dus wie weet komt IO Interactive wel met een onverwachte verrassing.

Lees meer